Tips till dig som vill starta företag

Har du en affärsidé och vill starta företag? Vet du inte riktigt hur du ska göra i uppstarten? Vi har också varit småföretagare och här har vi samlat våra bästa tips till dig som också vill starta företag.

Se till att vara påläst

Läs på och se till att kunna allt om branschen du ska verka inom. Analysera eventuella konkurrenter och branschen i sin helhet. Vad funkar bra och vad funkar mindre bra? Ta tid på dig att analysera innan du ska starta företag.

 

Granska din affärsplan

Se till att formulera din affärsidé så att alla förstår den. Be ett flertal personer läsa och granska din affärsplan så att den är tydlig och enkel att förstå. Tänk på att den ska fungera för vem som helst.

 

Se till att du och ditt bolag är rätt försäkrade

Har du och ditt bolag rätt försäkring? Läs på om vilka försäkringar som kan vara aktuella för dig och ditt bolag, jämför och välj en försäkring du känner dig trygg med.

 

Nätverka dig till framgång

Ta hjälp av en rådgivare som kan hjälpa dig i frågor du själv inte är lika bra på. Se också till att nätverka så att du har ett bra kontaktnät som kan vara en hjälpande hand i ditt företagande. Be sedan dina kontakter att presentera dig för sina kontakter – du kan hitta personer som är avgörande för att du ska lyckas med ditt företagande.

 

Tydlig marknadsföring

Var tydlig i ditt budskap så att dina blivande kunder gör ditt företag till det självklara valet.

 

Strategi för sociala medier

Sociala medier blir allt mer en självklar kanal att nå sina kunder i, se till att göra en tydlig strategi anpassad för ditt företag. Det räcker inte att bara finnas idag, man måste också vara tydlig i sin kommunikation.

 

Gör som över 200.000 andra, använd ett bra bokföringsprogram

Med Fortnox blir du och ditt företag mobilt. Det innebär att du kan arbeta effektivt var du än befinner dig, på kontoret, hemma, på semestern eller ute på fältet. Samtidigt är all din data skyddad och säkerhetskopierad på säkra servrar hos oss. Läs mer här

Tro på din affärsidé

….då kommer andra också göra det.

 

 

Lycka till!

 

 

Följ oss för fler nyheter och tips

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
Några av våra Partners
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av unika erbjudanden, information om vad som är på gång och få tips som förenklar ditt företagande.
© 2017 FORTNOX AB