Gör 2018 till det bästa året i ditt liv

Du har hört det massvis med gånger förut. Men det är ändå fortfarande lika sant som det alltid varit. Nu är vi ett antal veckor in i 2018 och möjligheter finns överallt. Verkligheten är att varje ny dag som vi vaknar är en helt ny möjlighet. Men det finns ändå en charm över nyårslöften och ”nytt år, ny start”. Därför vill jag nu utmana dig till att våga tro på det. Att verkligen våga tro på dig själv, att du har det som krävs för att göra 2018 till det absolut bästa året i ditt liv.

 

Skriv ner dina mål

Vad ska vi starta med att göra då? Vad blir första steget? Första steget är att veta vad du vill göra med det här året. Att sätta mål. För om du har ett mål, kommer både ditt medvetna och ditt undermedvetna ha fokus på att ta sig dit. Och det undermedvetna är tiotusentals gånger starkare än det medvetna, så det blir enorm gratishjälp för dig på väg mot ditt mål. Därför ska du nu, precis som jag gjorde precis innan jag skrev den här texten, sätta dig ner i 10 minuter och fundera över vad du vill få ut av det här året. Våga tänka stort, våga tro på dig själv. Jag lever efter mottot ”Ju högre ribban är, desto lättare är det att göra mål”. Tänk på ett fotbollsmål, så förstår du exakt vad jag menar med det. När du väl bestämt vad du vill få ut av 2018 tar du fram papper och penna, eller din mobil, och skriver ner 10 mål för dig själv.

Jag kan garantera dig att alla framgångsrika personer tidigt hade tydliga mål för sin framtid. Och kan andra personer klara det, så kan du utan tvekan också klara det! Så vad säger du, har vi en deal på att göra 2018 till vårt bästa år?

 

Josef Fallesen
24 år
Grundare & producent till Businesspodden, Sveriges största entreprenör- och
företagarpodcast

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Matz kopplade ihop Boxnet Kassasystem med Fortnox

Coronapandemins påverkan på branschen

Den digitala småföretagaren på åkern

Win Win – en vinnande framtidsbyrå

“Vi ser stor potential med Fortnox även i större b...