Satsar på smart teknik och personliga relationer

– Vi är extroverta och vill ha jobb där vi får vara personliga, bygga relationer och de mjuka värdena kommer först. Med smart teknik sparar vi en massa tid som vi kan lägga på att involvera kunderna istället för att vara mellanhand mellan dem och myndigheterna, säger Thobias.

Thobias och Jonatan är ekonomer och gick utbildningen Ekonomi & Redovisning på IHM Business School tillsammans. Redan under studietiden fanns planer på att starta byrå ihop.

– Vårt stora intresse är ju inte att kontera eller bokföra, det är att få jobba med företag och entreprenörskap. Vi startade för att komma nära andra bolag och få vara med och bygga upp dem, säger Jonatan.

Namnet Techonomic är en sammansättning av orden technology och economy och säger allt om vilken sorts byrå Techonomic vill vara. Genom att ligga i absolut framkant på teknikområdet kan vi fokusera på relationer och att skapa välmående företag.

–Vi valde det för att sätta press på oss själva. Det går liksom inte att komma undan med annat än det allra smartaste med det här namnet, säger Thobias.
 

Skapat digital helhetslösning i Fortnox

Thobias och Jonatan har lagt mycket tid på att skapa en optimerad digital helhetslösning för sina kunder, där de kan jobba med smarta flöden redan från början. Fortnox var det självklara valet för att kunna jobba helt pappersfritt i de senaste produkterna. Att gå all in på fastpris var också en självklarhet redan från start

– Vi vill vara annorlunda och sticka ut. I relationen till kunderna vill vi ha en nära relation och förklara hur allt hänger ihop. Men det gäller också oss som byrå. Vi måste leva som vi lär, säger Jonatan.

Rekrytering är en utmaning för många byråer och även här förlitar sig Techonomic på det digitala. Sociala medier kommer att vara en viktig kanal för att bygga och stärka arbetsgivarvarumärket. Man jobbar också aktivt med att synas på Google och nyligen lanserades en hemsida, som blir central när det gäller att skaffa kunder.

Att få göra en grundlig research av branschen och marknaden tycker Thobias och Jonatan har varit det roligaste i uppstarten av Techonomic. Mest utmanande har varit att få tiden att räcka till.

– Allt tar mycket längre tid än vad man tror. Viktigast för oss är att hålla det vi lovar och vi har lagt mycket tid på att hitta rätt arbetssätt och säkerställa så att allt går att göra digitalt, att alla system funkar ihop, säger Thobias.

Techonomics bästa tips till andra som är i samma sits och nyligen startat en byrå är att tänka och bygga långsiktigt, oavsett om du vill vara en liten eller stor aktör på marknaden.
 
Du vet väl att du som är ny i Fortnox kan få hjälp att bli 100% digital med hjälp av Digital PT? Läs mer här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket
3.4 5

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Fortnox + Agoy = komplett erbjudande till Sveriges...

Integrationer frigör redovisningsbyråns tid

Så jobbar du rätt i Digital byrå (guide)

“Jag jobbar inte med siffror längre. Jag jobbar me...

Coronapandemins påverkan på branschen

Svart låda lockar fram nytt tänk