Vill du bli proffs på sociala medier?

Att uppdatera sociala medier anses ofta vara ganska enkelt. Ta fram ett innehåll och sedan klicka på publicera. Det många glömmer bort är hur viktig strategin bakom publiceringen är. Att ha en tydlig sociala medier strategi kan leda dig till succé. Vår Social Media Manager har samlat sina bästa tips för att just du ska lyckas.

Välj ut rätt kanaler

Välj ut vilka sociala medier du ska fokusera på. Linkedin, Facebook, Instagram, Twitter, Youtube eller Snapchat? Vilka sociala medier ska du välja att fokusera på och varför? Alla kanaler är inte rätt för alla företag och varumärken. Ställ dig frågan var din målgrupp befinner sig och var du lättast kommunicerar med dem.

Vad finns idag och vad behöver vi ta fram?

Vad finns det för material, innehåll och bilder tillgängligt idag och vad behöver du och ditt företag ta fram för fortsatt uppdatering i sociala medier.

Hur mycket tid har ni?

Hur mycket tid du och ditt företag har att lägga på sociala medier avgör hur ni ska utforma er strategi och eventuell arbetsfördelning.

Gör en innehållsstrategi för respektive kanal

Kanalerna fungerar på olika sätt och har olika syften. Se till att ta fram en innehållsstrategi för respektive kanal så du kan hålla koll på vad du ska kommunicera och varför. Välj innehåll anpassat efter målgruppen som du når i respektive kanal.

Vad behöver du mäta?

För att följa upp om strategin verkligen fungerar är det viktigt att ha tydlig statistik som man följer upp. Välj ut vad du behöver mäta för att se om din strategi fungerar. Många företag väljer exempelvis att mäta konverteringar, trafik och engagemang. 

Tänk utanför boxen

Människor matas dagligen med innehåll i sociala medier. Fundera över vad som gör ditt innehåll unikt från mängden. Tänk utanför boxen i skapandet och ta fram innehåll som är nytänkande för just din målgrupp.

Hanna Göthberg, Social Media Manager Fortnox.

Följ oss för fler nyheter och tips

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
Några av våra Partners
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av unika erbjudanden, information om vad som är på gång och få tips som förenklar ditt företagande.
© 2017 FORTNOX AB