För dig i butiksbranschen

Gör det enklare att driva butik

Driv din butik enklare och effektivare tillsammans med Fortnox och få mer tid utanför kontoret. Tid att möta dina kunder i butiken och ge dem oslagbar service. Tid för dina medarbetare, eller tid för att marknadsföra butiken mer, för att synas och hitta fler kunder. Vi ger dig mer tid över för det du brinner för genom att ta hand om alla administrativa måsten.

utbildning

Vi tar hand om företagets administration

De flesta börjar med Bokföring och Fakturering för att komma igång snabbt med det mest grundläggande. Börja smått och väx med Fortnox allt eftersom. För dig som driver butik rekommenderar vi Bokföring och Fakturering tillsammans med Lön och Leverantörsfakturaattest.

Dessutom:

Koppla ihop med kassa, lager- och inköpssytem

Du kan dessutom koppla ihop Fortnox med något eller några av de 300 unika verksamhetssystem som erbjuds via våra partners. Det enda du behöver är en integrationslicens. På så sätt får du en helt sömlös process. Dagens försäljning bokförs automatiskt när du stänger butiken, och du kan vara ledig resten av kvällen. För ännu smidigare administration, koppla även ihop Fortnox med ett lagerprogram och inköpssytem.

Vi rekommenderar – du väljer!

Vill du ändra något? Du kan självklart ta bort eller lägga till i nästa steg.

Program

  • Bokföring
  • Fakturering
  • Lön
  • Leverantörsfakturaattest

Dessutom

  • Integrationslicens
395
kr/
mån

Slipp onödiga arbetsmoment och spara tid

Upptäck hur du kan effektivisera ditt arbete ytterligare med smarta integrationer och undvik dubbelarbete. Du kan koppla ihop Fortnox grundsystem med en mängd olika för- och eftersystem som kassasystem, andra betalsystem och inköp. Vill du bygga ditt egna affärssystem? Då kan du enkelt och smidigt använda vårt öppna API.

Här nedan är några exempel på vanliga integrationer för dig som driver butik.

Onslip Cloud

Onslips kassalösning är perfekt för dig som antingen startat upp din första restaurang eller på väg att öppna din tredje krog. Spara tid med...

Extend, Avancerad Order och lagerhantering

Extend, avancerad order och lagerhantering Extend och Fortnox erbjuder tillsammans ett modernt molnbaserat affärssystem Fortnox håller reda ...

MoreFlo

Fortnoxintegration för Dagsrapport MoreFlo (tidigare ISUPOS) är ett Sveriges mest populära kassa- och betalsystem. MoreFlo växer med er verksamhe...

Boxnet Kassasystem

Boxnet Kassasystem är webbaserat för hela din verksamhet i butik. Välj vilka moduler du önskar utifrån vilken funktionalitet du söker. Du kan al...

fyra flaskor med soda på ett bord

"Det är underbart med kopplingen mellan kassasystemet och Fortnox bokföringsprogram. Vi sparar både tid och pengar på att automatisera denna process"

Kopplingen mellan kassa och bokföring underlättar för butiken Soda Nation

David Gray grundade läskbutiken Soda Nation i Stockholm som 22 åring. Butiken har ett stort utbud av spännande och unika smaker från hela världen, och dessutom egenproducerade läsker. Sedan start 2016 har butiken utvecklats och nu bedrivs även grossistverksamhet. Tillsammans med Fortnox underlättas bokföringen och köpen som görs i kassan varje dag.

– Vi har använt bokföringsprogrammet sedan start men kommer under 2019 även skaffa Fortnox faktureringsprogram. Sannolikt kommer vi även lägga till Offert och Order, Lager och Kvitto & Resa. Vi har så mycket som behöver struktur. Och när man har något framför sig som Fortnox, som är funktionellt och lätt, då är det bara att tuta och köra.

David tar hjälp av en byrå när det gäller bokföringen, men är även inne en del i Fortnox själv.

– Fortnox passar verksamheten väldigt bra. Det är underbart med kopplingen mellan kassasystemet och Fortnox bokföringsprogram. I samband med dagsavslutet skickas rapporten automatiskt till Fortnox Bokföring. Vi sparar både tid och pengar på att automatisera denna process, säger David.

– Fortnox är enkelt och jag behöver knappt lägga tid på ekonomihanteringen. Det är så skönt att tekniken har gjort det så mycket lättare idag, jämfört med när mina föräldrar drev företag 1993, fortsätter David.

Stiliserad ikon föreställande en kalender

30 dagar öppet köp

Testa ett nytt sätt att jobba, i lugn och ro.

Stiliserad ikon föreställande två kunder

300 000+ kunder

Vi är Sveriges mest valda ekonomiprogram online.

Stiliserad ikon föreställande en luftballong bland moln

100% molnbaserat

Jobba var du vill. Var trygg med automatiska uppdateringar och backuper.

Stiliserad ikon föreställande två pratbubblor varav den ena innehåller ett frågtecken

Fri support

Få hjälp direkt i programmet, via chatt eller telefon.

Fortnox Forsäkringar

Försäkringen som håller affären igång

Ett inbrott, en vattenskada eller en brand kan göra att du behöver stänga butiken ett tag. Men du ska inte behöva lägga ner ditt företag. Vi känner till riskerna i din bransch och kan därför erbjuda dig ett passande försäkringsskydd, inte bara för dina lokaler, varor och värdesaker, utan även för dina kunder. Genom att koppla din försäkring till din bokföring kan du förvissa dig om att siffrorna alltid är uppdaterade och aktuella i ditt försäkringsupplägg. Du får ett aktivt skydd som kan anpassas efter behov. När verksamheten utvecklas, du investerar, anställer eller ökar ditt lagervärde, får du automatiskt förslag på uppdateringar av ditt försäkringsskydd.

Jag är intresserad

Vi hjälper dig på vägen

Enkelt att komma igång

Din tid är värdefull, så bli effektiv i våra program med hjälp av våra utbildningar. På webben eller på plats med en lärare, välj vad som passar dig bäst. Vi har även företagsanpassade utbildningar där vi skräddarsyr en utbildning efter ditt företags behov.

Även om Fortnox är enkelt att komma igång med och att använda, finns det säkert tillfällen då du behöver lite extra stöd. Därför har vi prioriterat ett system där du kan få hjälp på olika sätt, beroende på vad som passar just dig. Vi har ett användarstöd i programmet, personlig support via telefon eller chatt, utbildningar och mycket annat.

Våra utbildningar

Enkelt och effektivt samarbete

Runt om i Sverige arbetar över 14 000 redovisningskonsulter med Fortnox. Det är väldigt enkelt att inleda ett samarbete med någon av dem. Kanske vill du göra det mesta av jobbet själv men behöver lite hjälp med vissa av uppgifterna. Eller så vill du helst slippa hela arbetet med ekonomin och önskar hjälp med all din administration.

I Fortnox finns ett behörighetssystem där du anger vilka olika funktioner i programmen som du och byrån ska ha tillgång till. Tack vare molntekniken har både du och din byrå tillgång till samma program och information direkt. Ni behöver inte lägga tid på att skicka filer, fakturor eller rapporter mellan er.

Hitta en redovisningsbyrå

Sitter du fast i ett gammalt bokföringsprogram?

Har du redan ett bokföringsprogram men känner att Fortnox bättre passar dina behov? Inga problem! Vi hjälper dig att byta system snabbt och smidigt när det passar dig, du behöver inte vänta till ett nytt räkenskapsår. Från en dag till en annan kan du konvertera över dina uppgifter och vara igång direkt. Dessutom får du med dig historiken, i ett mycket modernare webbaserat system.

Det kostar ingenting att byta. Det finns en importfunktion inne i programmet och du kan enkelt göra det själv. Vill du ändå ha hjälp av oss behöver du inte göra mer än att ta fram uppgifter från ditt gamla system så tar vi hand om resten. Sen är du igång i Fortnox direkt.

Byt till Fortnox