• Fri support
  • 30 dagars öppet köp
  • Säkert i molnet

Byt till Fortnox Autogiro

 

I Under hösten 2011 förvärvades företaget JS Data AB, vars program du använder för att hantera Autogiro med Visma SPCS Administration, av Fortnox AB.

 

Vid förvärvet tog Fortnox AB över supporten för produkten JS Autogiro och utvecklade samtidigt ett nytt, modernt och webbaserat autogiroprogram, Fortnox Autogiro.

 

Fortnox kommer per den 1 Juni 2013 inte längre att tillhandahålla support av JS Datas gamla autogiroprogram. Du har fortfarande tillgång till programmet, men kommer således inte ha möjlighet att få support.

 

Byt till Fortnox – Vi bjuder dig på första året

 

Vi på Fortnox vill gärna behålla dig som kund och rekommenderar dig att istället använda vårt nya moderna program Fortnox Autogiro. Vi erbjuder dig därför ett års fritt programavtal för Fortnox Autogiro, om du väljer att byta till oss. Väljer du samtidigt att byta till Fortnox Bokföring och Fortnox Fakturering så bjuder vi dig även på detta under ett år.

 

Läs mer här om hur du byter till Fortnox.

 

Om Fortnox

 

Fortnox är Sveriges ledande leverantör av internetbaserade ekonomiprogram. Fler än 100000 användare arbetar dagligen i Fortnox med sin administration.

Vi erbjuder småföretagare och föreningar program som håller ordning på offerter, order, fakturering, autogiro, bokföring, arkiv och löner samt möten och affärskontakter. Från en internetansluten dator, mobil eller surfplatta når du din administration varsomhelst, närsomhelst. Du behöver inte heller tänka på uppdateringar eller säkerhetskopiering, allt sådant sköter vi, så att du enkelt kan ägna din tid åt din kärnverksamhet.

 

Fördelar med att använda Fortnox Autogiro

 

Stabilt program
Fortnox Autogiro är utvecklat efter Fortnox stränga kvalitetskrav och syftet är att förenkla och effektivisera hanteringen av dina kunders autogirobetalningar.
Programmet lanserades i november 2011 och programmet används idag av flera hundra olika företag och föreningar.

 

Bättre support
Fortnox support är vana att hjälpa till och finns där för dig på bl.a telefon, chatt och e-post, måndag till fredag.

 

Tillgängligt överallt
Fortnox Autogiro är helt webbaserat, du behöver inte installera något program på din dator utan kan nå programmen varsomhelst, närsomhelst, genom att logga in ungefär som du gör till din Internetbank. Fortnox ser till att det tas dagliga backuper och att du alltid använder senaste versionen. Du har åtkomst till programmet från alla datorer som har en webbläsare och en internetuppkoppling.

 

Enklare hantering av betalningsuppdrag
Fortnox Autogiro hanterar på ett enkelt sätt både enstaka och återkommande betalningsuppdrag. Om du har kunder som skall betala samma summa varje månad under en längre period så kan du skapa ett löpande betalningsuppdrag och skicka endast en fil, så utförs dragningarna tills du skickar en ändring eller makulering.

 

Elektroniska medgivanden
Fortnox Autogiro har stöd för elektroniska medgivanden som din kund kan skicka från sin internetbank eller via din hemsida. Din kund kan då enkelt anmäla sig elektroniskt och du erhåller en fil från din bank med nya medgivanden som du läser in i Fortnox Autogiro.
På detta sätt slipper du hantera och arkivera medgivanden på papper.

Stöd för Bankgirots nya autogiroformat
Fortnox Autogiro program är utvecklat efter bankgirots nya filformat för Autogiro.

 

Såhär byter du

 

1. Bestäm ett datum för övergången. Du skall då ha läst in alla svar på medgivanden så att det inte finns några ännu icke godkända medgivanden som väntar hos Bankgirot. Det får inte heller finnas några betalningsuppdrag hos Bankgirot som ännu inte är utförda.

Om du har betalningsuppdrag uppskickade för flera månader framåt så måste du makulera dessa eller vänta med att byta system tills dessa är utförda.

Meddela Fortnox vilket datum du önskar att byta till Fortnox Autogiro, så att vi den dagen är beredda att hjälpa dig att flytta dina medgivanden. Kontakta oss på: konvertering@fortnox.se

2. Kontakta din bank och meddela att du vill använda ”Bankgirots nya autogiroformat” från och med det datum du har bestämt enligt punkt 1. Be banken om en bekräftelse till dig att förändringen är gjord.

3. Hämta ut rapport över aktiva medgivanden från Autogiro Online. Logga in på din internetbank och gå till Autogiro Online, välj att plocka ut en rapport över dina aktiva medgivanden. Spara ner rapporten i Excel.

4. Skicka in dina kunduppgifter samt excelfilen med medgivandet till konvertering@fortnox.se

 

5. Vi kontaktar dig när vi fört över dina uppgifter och hjälper dig dessutom med en snabb genomgång, så att du kan komma igång med vårt program.

 

Vi hjälper dig med bytet till Fortnox Bokföring och Fakturering

 

Fortnox hjälper dig att överföra data från Visma till Fortnox. Du kan få över de flesta uppgifter från ditt befintliga system till Fortnox .

När du skickar in dina medgivanden skickar du samtidigt in en backup på ditt företag. Vi konverterar då över både ditt bolag och medgivandena till Fortnox.

Om du vill konvertera över hela ditt bolag, hör av dig till oss så att du kan få en checklista över vad du behöver göra för att övergången skall gå enklast och information över vilken information du får över.

Kontakta oss på: konvertering@fortnox.se