• Fri support
  • 30 dagars öppet köp
  • Säkert i molnet

Efter flytten

Publicerad den 28 januari 2009
Kategori VD-ord Jan

Nu i helgen gjorde vi den hittills största enskilda insatsen med våra servrar genom att vi flyttade dem till en större datahall. Samtidigt gjorde vi en hel del kompletteringar både med hårdvara och program.


Det är andra gången som vi byter datahall. De tidigare har varit utmärkta och fyllt alla önskemål. Att vi nu ännu en gång flyttar hänger samman med den snabba expansion vi har och som vi förväntar oss ska fortsätta. Då behövs mer och mer datakraft och även fysiskt utrymme. Service 24 timmar om dygnet och sju dagar i veckan har vi haft hela tiden men kan få en mer kostnadseffektiv lösning när vi delar utrymme med andra aktörer varav de flesta är mycket stora företag.


Förberedelserna har tagit flera veckor för att nedtiden ska bli så kort som möjligt. Där tycker vi att vi har lyckats väl. Servrarna i Växjö stängdes av kl 06.00 i lördags och flyttning, montering och start i den nya datahallen i Stockholm var klar under söndagen.


I stort sett har allt varit problemfritt med något undantag trots den rusning som det blev när fler än 7 000 användare loggade in under den första timmen.
För den intresserade finns en beskrivning av den nya servermiljön på vår hemsida under rubriken Produkter.


Jan Älmeby, VD Fortnox AB

jan.almeby@fortnox.se