• Fri support
  • 30 dagars öppet köp
  • Säkert i molnet

Fler än 60.000 aktiva användarlicenser

Publicerad den 9 maj 2011
Kategori VD-ord Jan

Hej,


I dagarna släppte vi vår rapport för det första kvartalet. Ett kvartal som faktiskt var det bästa hittills i vår historia. Såväl omsättning som resultat noterade nya toppnivåer. Januari är traditionellt en bra månad för oss då vi får många nya kunder, eftersom man ofta väljer att byta exempelvis redovisnings- och lönesystem i samband med årsskiftet. Men även februari och mars var starka, med en fortsatt hög orderingång. Antalet aktiva användarlicenser har under första kvartalet passerat 60 000 st fördelat på cirka 25 000 kunder. Vi är väldigt stolta och glada över att så många nya företag väljer våra program och att ni som redan är kunder ger oss förnyat förtroende. Hela vår framgång bygger på att ni är nöjda med oss och våra produkter.


Efterfrågan på webbaserade affärssystem fortsätter att öka starkt. Ni som redan är kunder eller aktieägare har ju redan insett fördelarna med webbaserade program. Denna insikt sprider sig nu snabbt till fler och fler. Teknikskiftet mot webbaserade lösningar accelererar och vår uppskattning är att webbaserade program kommer att ha en marknadsandel på cirka 30 procent år 2012 jämfört med 10 procent under 2010.


Fortnox var pionjär i Sverige med webbaserade program och är marknadsledare i Sverige. Vi har dessutom det bredaste produktsortimentet och ett stort partnernätverk av revisions- och redovisningsbyråer. Vi måste dock hela tiden utveckla vårt erbjudande för att alltid ha de mest attraktiva lösningarna för vår målgrupp. Därför är det väldigt viktigt för oss att vi får höra vad ni som redan är kunder tycker om våra program och vilka behov och önskemål ni har.


Fokus för oss framöver blir att förbättra och vidareutveckla våra tjänster, stärka samarbetet med våra partners och vässa vårt erbjudande till vår marknad. Vi har en hel del nyheter på gång som kommer att lanseras successivt under året. Här kommer såväl förbättringar av befintlig funktionalitet i programmen som utveckling av nya funktioner. Vi kommer också att lansera nya lösningar för dem som vill arbeta med sina Fortnox-program via smart-phones och läsplattor. Dessutom fortsätter vi vår satsning på ett utbyggt användarstöd, bland annat genom en mer tillgänglig support och ett brett utbud av utbildningar.


Den fullständiga rapporten för första kvartalet kan du läsa här:
https://www.fortnox.se/pdf/fortnox_q1_2011.pdfBästa hälsningar!

Jens Collskog

Verkställande direktör