• Fri support
  • 30 dagars öppet köp
  • Säkert i molnet

Första kvartalet klart!

Publicerad den 4 maj 2009
Kategori VD-ord Jan

Troligen har du läst vår rapport för första kvartalet i år. Sammanfattningsvis var det ett bra kvartal med en omsättning som blev 2,4 gånger den för första kvartalet 2008, vilket är en snabbare tillväxt än under hösten 2008. Vi räknar också med en fortsatt stor omsättningsökning, dels genom en stark kundtillströmning, dels genom att kunderna köper fler programlicenser. Dessutom kommer fler produkter och tjänster att lanseras under 2009.


Vi vill gärna dela med oss av framgången till er alla som tidigt har trott på vårt koncept och blivit våra första kunder. Fördelarna med internetbaserade tjänster är verkligen stora och nu fortsätter utvecklingen överallt. Internetbaserade tjänster kommer nu under många namn som SaaS och molntjänster ”Cloud Computing” och blir en realitet för i stort sett alla företag.


Radar Group har nyligen kommit med en rapport ”Cloud Computing”, där man beskriver fenomenet så här: ”The traditional software, hardware and services suppliers and their channel are standing in front of a change of biblical proportions.”


Inga dåliga ord för att beskriva den revolution som nu sker! Fortnox har ett stort försprång med ni tusentals kunder som redan har insett fördelarna med att ha alla program åtkomliga på internet. Det är inte bara åtkomsten var som helst som är intressant – det finns också mycket pengar att spara för företag som arbetar med Fortnox program. De slipper programinstallationer, göra uppgraderingar och ta säkerhetskopieringar. Det gör att företagen frigör tid och resurser för att istället fokusera på sin affärsverksamhet.


Jan Älmeby, VD Fortnox AB

jan.almeby@fortnox.se