1560
2019-10-31T11:02:45+01:00 2019-09-27T09:14:45+02:00 Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2019 sv

Chefen som kör slut på sina kollegor

När hennes kollegor stönar och ropar “vi orkar inte mer”, när deras svett rinner och några rentav ligger på golvet i utmattning - då är hon som lyckligast. Träningsvärk - egen och andras - är hennes belöning. För Åsa är dotterbolags-VDn som tycker att friskvård, arbetsmiljö och träning tillhör livets absoluta höjdpunkter.

Det är så centralt att hon själv leder pass på jobbet varje vecka. Året runt. Några andra höjdpunkter är skratt och framgångsrika leveranser i jobbet. Och Fortnox är arbetsplatsen där hon kan kombinera allt detta. 

Här kan hon vara den slags chef hon vill vara. En chef, som utmanar sina medarbetare. Som skapar en miljö där alla får vara sitt absolut bästa Jag. Där teamet är starkare än individen. Och framförallt – där man får vara människa i första hand, och titeln inte är särskilt viktig. Det kan vara en av anledningarna till Åsa trivs så bra i gymmet – eller “Boxen” som det heter på Fortnox. Där är alla lika – alla har träningskläder, alla svettas, alla kör efter egen förmåga, alla peppar varandra och ingen dömer. Ålder och position spelar ingen roll. Det blir ett nytt sätt att bygga gemenskap med andra i bolaget. 

Som VD för Fortnox Försäkringar är det förstås mycket att göra. Inte bara ska nya produkter skapas och lanseras – en hel verksamhet ska ju växa fram och drivas. Men att hitta tiden och orken för att leda pass i Boxen är inget problem. Snarare tvärtom. Det är en förutsättning för att Åsa ska orka göra sitt allra yttersta. Hon blir lite gladare, lite snällare och lite roligare av att träna och röra på sig. Och det tror hon gäller många. Och på så sätt blir själva jobbet helt enkelt också lite bättre när man kan fokusera extra efter ett pass. 

Därför är hon både lycklig och tacksam över den företagskultur som gör detta möjligt. Allt blir så tillgängligt, oavsett om det är lunchpass i boxen, innebandyspel eller rundpingisturnering. Men det har inte utvecklats av en slump. Åsa tror att det har stor betydelse för friskvårdskulturen att de som leder pass på jobbet också är de som jobbar här. Att passen körs på lunchtid, eller just före eller efter jobbet. Och inte minst – att det inte finns en massa regler för hur friskvården ska vara; inte någon bestämd dag, eller exakt tid, eller vad som ska ske. Det är inget tvång någonstans, utan bygger bara på vilja och engagemang. Och då blir det bra. 

På många sätt speglar kulturen kring friskvård också bolaget i stort, tycker Åsa. Med korta beslutsvägar, många som hjälps åt och en känsla av att inget är omöjligt så är det så… enkelt att jobba på Fortnox. 

Så hon tar det med jämnmod när någon kallar henne “Mördar-Åsa”. Hon vet att det inte är av rädsla, utan med kärlek. Mest, iallafall.

Läs vidare

Med 6 roller i bakfickan axlar Karin ännu en

HockeyMackan säger (nästan bara) Ja

Hon lämnade Odessa och fick en stor familj på Fortnox

Nu får han utveckla det han själv hade velat ha

En golv-krasch väger lätt på Saras väg mot framtid

Lycka är Danilos största vinst

Lediga tjänster

Vill du också jobba på Sveriges ledande molnbaserade lösningar för ekonomi och administration för småföretagare?

Se våra lediga tjänster