1678
2020-05-29T11:05:55+02:00 2020-05-28T15:07:21+02:00 Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
fortnox_logo_black.jpg
Fortnox 2020 sv

En golv-krasch väger lätt på Saras väg mot framtid

Var det när hon gick förbi Fortnoxhuset på promenad med sambon efter att de just flyttat till Växjö? Eller var det när sambon berättade vad hans kompisar sa om bolaget? Eller var det först när hon såg annonsen, och tänkte på allt det där hon nyss hört? Sara vet inte säkert, men ganska snabbt gick det att inse att det var Fortnox hon ville till efter sin universitetsexamen i ekonomi. Jobbet blev hennes och sedan två år jobbar hon på supporten. Hon har visserligen hunnit byta roll sedan dess, och jobbar nu mest med att stötta redovisningsbyråer.

Det är ju lite så det är på Fortnox; mycket förändring, högt tempo och fullt av möjligheter för den som vill utvecklas. Det var väl en av de viktigaste anledningarna till att Sara ville hit. Det är så mycket positiv framtidskänsla. Hon älskar hur många utvecklingsprojekt som finns, att det är så mycket som görs för att hjälpa kunderna att bli mer digitala. Här finns hennes framtid – men vilken roll det är om några år vet hon inte. Det är spännande att vara på väg, både som bolag och som enskild medarbetare. När nya behov uppstår, skapas också nya roller. 

Att gemenskapen kan vara så stark på ett bolag som är så stort tycker Sara är häftigt. Alla hälsar på alla, man får alltid ett leende tillbaka av dem man möter, man småsnackar med vem som helst. Folk är helt enkelt inte så fokuserade på sig och sitt, utan man ser varandra. På bolagsgemensamma aktiviteter som de återkommande Frukostsnacken på fredagsmorgnar får hon gång på gång aha-upplevelser kring hur många som faktiskt jobbar här. Fast den första aha-upplevelsen hon fick på ett Frukostsnack var kanske mer ren förvirring egentligen. Plötsligt reste sig sisådär 200 personer och ropade en till synes slumpartad heja-ramsa. Det visade sig efteråt finnas en förklaring, men i ögonblicket kände sig Sara mest som en fågelholk. Nuförtiden är hon med och ropar – på lagom nivå. Hon trivs bättre med att prata med människor än att höras i stora sammanhang. 

Därför är hon så glad att de under coronasituationen nu fått möjlighet att boka ett litet gäng arbetsplatser under vissa arbetspass. Det syns på hela henne när hon går in genom dörrarna på morgonen – hon gillar att vara på jobbet. Just nu är det lite extra kul för möblerna till det nya huset har börjat komma. Ibland lite väl kul, kanske. Så kul att hon hamnar på golvet… Alltså, Sara och hennes chef skulle prova de nya snurrstolarna. Sara fick feeling och rejäl spinn och plötsligt låg hon på golvet istället för i stolen. Vad värre var – chefen skulle visa snurrstolarna för resten av teamet, så händelsen finns dokumenterad på film… Men, strunt i det. Det bjuder Sara gärna på. Det är ingen i hennes team som snålar när gäller skratt. Det är det nog faktiskt ingen som gör på bolaget.

 

Läs vidare

Hon fick sitt livs chans – två gånger!

AI-doktorn som trotsade döden

Med 6 roller i bakfickan axlar Karin ännu en

HockeyMackan säger (nästan bara) Ja

Hon lämnade Odessa och fick en stor familj på Fortnox

Nu får han utveckla det han själv hade velat ha

Lediga tjänster

Vill du också jobba på Sveriges ledande molnbaserade lösningar för ekonomi och administration för småföretagare?

Se våra lediga tjänster