1738
2019-09-30T08:47:53+02:00 2019-08-16T14:35:47+02:00 Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
fortnox_logo_black.jpg
Fortnox 2019 sv

För att våga det okända måste man kunna skratta åt misstag

“Det viktiga är ju att ni ser mig, inte att jag kan se er” är något hon aldrig skulle säga - och mena. Sagt det har hon dock gjort. Fast det refererade till de förlorade glasögonen när hon stod där på scenen och skulle presentera för hela företaget. Pinsamt visserligen, eftersom ett sådant budskap går tvärs emot företagets kultur där alla är lika mycket värda och med stark teamkänsla snarare än stjärnspelare. Tack och lov är ju Fortnox också ett företag där folk skrattar om man klantar till det, snarare än förfasas. Så det var med skratt denna lilla fadäs möttes.

Och det är en av anledningarna till att Sarah, med sin starka passion för utveckling, känner så starkt för företaget. För om man ska utvecklas så måste man våga prova nya saker. Och om man provar nya saker finns alltid risken att misslyckas. Då måste man känna att det är okej att göra misstag, att folk omkring en ser på det välvilligt istället för att döma.

Och det är något Sarah Pontan, dataskyddsombud på Fortnox, alltid har känt från kulturen på Fortnox. Det är okej att lära sig längs med vägen. Man jobbar lite utanför sina roller och det gör att man lär sig mer. Och när många människor hela tiden lär sig lite mer – ja, då lär ju sig bolaget mycket mer. Snabbt.

Sarah utmanar sin egen utveckling genom att göra saker som hon inte kan, som ibland är lite obekväma. Därför har hon inte bara hunnit sjösätta ett intranät på Fortnox, utan också varit GDPR-ansvarig och dessutom tränga in i juridikens värld via compliance-frågorna.

Nu deltar hon i företagets ettåriga ledarskapsprogram. Att utvecklas som ledare handlar för Sarah inte främst om en ny position, eller personalansvar, utan mer om att utvecklas som människa och att kunna leda arbetet på ett sätt som går hand i hand med Fortnox vision för ledare. Möjligheten att delta i ledarutbildningen är en slags förlängning på de möjligheter som öppnat sig för henne hittills. Om man frågar Sarah, så handlar det om en kombination av hennes egen personlighet och en positiv, stark – men också lite udda företagskultur.
En företagskultur som bebos av två till synes motstridiga krafter. Stark tillväxt med mycket utveckling av ordning och struktur – samtidigt som det är väldigt förändringsbenäget och flexibelt. Det är en utmaning som det är mäktigt att vara med i; en värld som består av två delar som ändå är en och och samma… Och med det en väldig kraft i utvecklingspotentialen. Därför är en av hennes visioner för framtiden att få vara med och skapa ännu mer gemenskap över avdelningsgränser i det växande bolaget.
Och förmodligen kommer hon att lyckas. En person som kan skapa energi bland kollegorna kring GDPR – vem vet vad hon kan skapa energi kring i framtiden?

Läs vidare

Hon fick sitt livs chans – två gånger!

AI-doktorn som trotsade döden

Med 6 roller i bakfickan axlar Karin ännu en

HockeyMackan säger (nästan bara) Ja

Hon lämnade Odessa och fick en stor familj på Fortnox

Nu får han utveckla det han själv hade velat ha

Lediga tjänster

Vill du också jobba på Sveriges ledande molnbaserade lösningar för ekonomi och administration för småföretagare?

Se våra lediga tjänster