1795
2019-09-06T09:28:25+02:00 2019-08-16T15:53:55+02:00 Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
fortnox_logo_black.jpg
Fortnox 2019 sv

Han kryper genom golv för att nå nya höjder

En person som kryper genom golv för att få ut inlåsta kollegor. En person som inte nöjer sig med att byta ut det gamla utbildningssystemet mot ett som är tio gånger bättre  - utan prompt ska få ner kostnaden samtidigt. Men också en person som kraschar en växel av misstag under underhållningsarbetet - och sedan får ägna en hel söndagsnatt åt att bygga upp den igen. 

En sådan person är precis rätt som Workplace Manager på Fortnox. Ja, det räcker förstås inte. Men det kommer väl knappast som en överraskning att en sådan person också drivs av en stor portion utvecklingsvilja. Det, och lite till, är orsaken till att Alexander Eliasson hamnat där han är idag. Att han är noggrann och teknisk i kombination med att han är pålitlig och en social begåvning menar en av Alexanders kollegor har spelat viss roll också. 

En av de starkaste drivkrafterna i Alexanders liv är viljan att utveckla och utvecklas. Han har en nästan sjuk passion för att ta saker till nästa nivå. Och att testa nya vägar för att se om det inte kan bli lite, lite bättre. Självklart finns det då också risk att saker någon gång då och då går fel. Man måste våga för att vinna. Och med det sagt, Alexander är en person som inte gärna sitter stilla. Han vill lära nytt. Därför kändes det lite som ett tecken för dåvarande IT-ansvariga Alexander när positionen Workplace Manager dök upp. Han gillar ju som sagt förändring. Och han hade jobbat i nästan fem år med IT på Fortnox då. Men tanken på att byta företag fanns inte ens på kartan. På Fortnox ville han stanna. För gemenskapen så klart, men också för att han känner sig så nära bolaget han fått vara med och bygga upp så mycket på. 

Nu ägnar han sig åt utveckla arbetsplatsen till nästa nivå, hur företagets arbetsmiljö ska vara bästa möjliga för alla team och medarbetare. Det stora projektet just nu är förstås det nya huset och hur det ska anpassas ultimat för företagets verksamhet. Tid och relationer är två viktiga grundstenar i det bygget. En spännande roll med just lagom dos utmaningar för att Alexander ska sporras. Och det sammanfattar till stor del en av de viktigaste aspekterna för Alexander på Fortnox; möjligheten att utmana sig själv och därmed utvecklas. Han har fått förtroende och därför har han vuxit. Och han har lärt sig mycket – inte minst att göra och hantera misstag. Han har lärt sig att våga. 

I framtiden ligger en vision om att få utvecklas ihop med företaget och att få fortsätta våga. Att lyckas, men också att ibland få lov att misslyckas och lära av det. Och så väldigt många skratt. Om det fortsätter som det varit hittills blir de så många varje vecka att de inte går att räkna.

Läs vidare

Hon fick sitt livs chans – två gånger!

AI-doktorn som trotsade döden

Med 6 roller i bakfickan axlar Karin ännu en

HockeyMackan säger (nästan bara) Ja

Hon lämnade Odessa och fick en stor familj på Fortnox

Nu får han utveckla det han själv hade velat ha

Lediga tjänster

Vill du också jobba på Sveriges ledande molnbaserade lösningar för ekonomi och administration för småföretagare?

Se våra lediga tjänster