2061
2019-09-25T10:25:58+02:00 2019-08-22T15:28:02+02:00 Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
fortnox_logo_black.jpg
Fortnox 2019 sv

Här kan Jesper glömma stängda dörrar

Varje dag när han kommer till Fortnox-huset känns det lite spännande. Då tänker han “Ja, just det - idag ska vi göra det där! Det blir skoj!” Den tanken föds i hans vardagsarbete, där Jesper som utvecklare upplever att han och de andra får vara med och bestämma, både vad som ska göras och hur det ska göras. Det skapar engagemang, energi och kreativitet.

Det tog några år för Jesper Lähdevirta att komma hit. Idén om att det var just Fortnox han ville till mognade fram. Först hörde han en kollega prata om bolaget: “Det där, det var en spännande arbetsplats!” Jesper själv visste inte mycket om bolaget då – och valde dessutom ett annat jobb när han första gången fick chansen att börja på Fortnox. Men ångrade sig ganska snabbt. Det var ju Fortnox han ville till egentligen. Dels för att teknikstacken – de olika programmeringsspråk och verktyg som används för att bygga – var väldigt modern. Dels för att man jobbar med högt fokus på kvaliteten i koden. Och nu kände han dessutom folk på bolaget, som alla verkade trivas väldigt bra. När insikten väl landat i Jesper skickade han en ny ansökan. Det är han väldigt glad för idag.

Fortnox skiljer sig på många sätt från de tidigare arbetsplatser han varit på. En av dem är hur fort man får ut saker i produktion utan att släppa kvalitetsfokus. Men minst lika viktigt är att teamet får stort ansvar själva; att få bestämma kodbas och förvalta den, att få påverka vad som ska byggas framöver. Den starka teamkänslan bidrar också till att bolaget känns hemma för Jesper, som nu är både scrummaster och utvecklare på bolaget.

Ibland är det lite hisnande att jobba här. Bolaget växer så snabbt, det kommer både nya områden och nya människor hela tiden. Men mest är det positivt. Öppna dörrar överallt inne i huset betyder fritt flöde mellan människor och idéer. Det kan förstås få lite udda konsekvenser när man vant sig så mycket vid öppna dörrar att man går rakt in i dörren när den för en gångs skull är stängd. Och därmed får kaffet över sig. Men det är snabbt glömt när man lyckats produktionssätta en ny funktion. Då fylls man istället av ett “YES – nu har vi gjort något ännu bättre för kunderna!”

Det är förstås inte bara vinster och segrar som kantar dagarna. Det är mycket jobb, ibland möter man tuffa utmaningar, och någon gång kan det kännas segt om man sitter väldigt länge med samma sak. Lyckligtvis gör man inte det så ofta. Eller rättare sagt – det är väldigt sällan man står ensam och försöker lösa något, man hjälps alltid åt. Tillsammans.

Jespers skräckscenario om att bli inlåst i gymmet sent en kväll för att han glömt passerkortet har hittills inte inträffat. Men skulle det hända, lär han inte stå där själv under någon längre stund.

Läs vidare

Hon fick sitt livs chans – två gånger!

AI-doktorn som trotsade döden

Med 6 roller i bakfickan axlar Karin ännu en

HockeyMackan säger (nästan bara) Ja

Hon lämnade Odessa och fick en stor familj på Fortnox

Nu får han utveckla det han själv hade velat ha

Lediga tjänster

Vill du också jobba på Sveriges ledande molnbaserade lösningar för ekonomi och administration för småföretagare?

Se våra lediga tjänster