1666
2020-07-02T14:15:04+02:00 2020-07-01T11:29:39+02:00 Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
fortnox_logo_black.jpg
Fortnox 2020 sv

HockeyMackan säger (nästan bara) Ja

Marcus är gruppchefen för analys och digital bearbetning som har byggt upp Fortnox gym parallellt med sin karriärsresa på bolaget. Ja, inte ensam förstås. Han har haft god draghjälp av fler tränings-eldsjälar som lagt tid, engagemang, svett och tårar på att få igång den sjudande verksamheten. Fast de där tårarna, ska kanske förtydligas, har varit skrattårar. Många skratt har det blivit sedan han började på Fortnox för sex år sedan.

Då kom han som f.d. hockeyproffs till tech-supporten på Fortnox – och fastnade. Han var förstås inte bara hockeyproffs; hade pluggat systemvetenskap och hunnit arbeta i en lite udda kombo-tjänst som vaktmästare och IT-ansvarig ett kort tag. Men smeknamnet HockeyMackan har hängt kvar – och det lever han med. Inte oförtjänt heller. 

Förutom att han varit med och byggt upp, ja, faktiskt inte ett utan två gym åt bolaget, så är HockeyMac… förlåt, Marcus, en av bolagets instruktörer. Han peppar, coachar och kör med sina kollegor på olika pass varje vecka. Under bolagets “Wellness Weeks” bidrar han som ledare, som på förra höstens skridskoskola. En minnesvärd upplevelse med allt från gamla proffs som fick dänga runt med klubban, till nybörjare som fick träna sina första skär och att falla rätt. Och det med att falla – det är nog så viktigt.  Risken att falla får aldrig hindra försöken att växa. Något som nog kan sägas ha präglat Marcus resa på bolaget.

Hälso- och friskvårdskulturen på jobbet tycker han är outstanding. Och det tror Marcus är en framgångsfaktor för bolaget – på flera sätt. Svettas man tillsammans så sammansvetsas man. Man peppar och hjälper varandra. Han tror att en viktig skillnad mellan Fortnox och många andra företag är att friskvården inte begränsas till en friskvårdspeng, utan att det handlar mer om att göra saker ihop. Marcus tror att friskvården ger bättre arbetsresultat också. Det blir ett avbrott för kroppen och ett sätt att rensa skallen. Dessutom får man ett lagbygge, en slags “inspark” i nya konstellationer som gör det lättare att hitta samarbeten utanför den egna gruppen snabbt när det behövs. 

Samarbeten som gång på gång lett till förändring och nya resultat under Marcus resa med bolaget. Nu senast när han gick från tech-support till att vara med och bygga bolagets Business Intelligence team. 

Det som aldrig förändrats är att det är sjukt kul att gå till jobbet. Marcus tror att det har att göra med att det händer något hela tiden. Det kan vara stim och tjo på avdelningen – men så plötsligt händer det något och då har alla fokus på att bara lösa det. Han har i perioder jobbat från sju på morgonen till tio på kvällen. Man hugger i och bara kör  – för man behövs. Det gillar han. Han har slängt sig utanför bekvämlighetszonen fler gånger än han kan räkna och var bland annat med i den första omgången som gick det interna ledarprogrammet. Som belöning har han fått personlig utveckling – och väldigt mycket roligt. Han har inte kunnat allt från början, men har lärt sig att våga. I början var han mer försiktig, men det har släppt. Nu säger han (nästan bara) Ja. 

Läs vidare

Hon fick sitt livs chans – två gånger!

AI-doktorn som trotsade döden

Med 6 roller i bakfickan axlar Karin ännu en

Hon lämnade Odessa och fick en stor familj på Fortnox

Nu får han utveckla det han själv hade velat ha

En golv-krasch väger lätt på Saras väg mot framtid

Lediga tjänster

Vill du också jobba på Sveriges ledande molnbaserade lösningar för ekonomi och administration för småföretagare?

Se våra lediga tjänster