1859
2019-09-13T15:43:44+02:00 2019-08-16T14:34:33+02:00 Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
fortnox_logo_black.jpg
Fortnox 2019 sv

Kanske var det ödet

“Det här var grymt. Här skulle man jobba nån gång”, tänkte Magnus första gången han besökte Fortnox. Då var det som säljare för ett annat företag, och han hade ett kundmöte på Fortnox. Atmosfären, människorna och arbetsplatsen - allt bidrog till intrycket som ledde till att han ville bli en del av detta. En känsla av gemenskap.

Så när det visade sig att en av de andra fotbollspapporna i sonens lag jobbade på Fortnox, tog Magnus upp tråden. Det fanns tjänster att söka, så sökte gjorde han. Och jobbet som Key Account Manager blev hans – men inte på en räkmacka. Först fick han nej. Besviket accepterade han en annan tjänst – men förhalade startdatumet. Han hade en magkänsla som sa att Fortnox och han var ämnade för varandra. Och han fick rätt. För ett efter ett litet tag hörde Fortnox av sig och sa att de inte riktigt kunnat släppa Magnus ur tanken. Nu hade de en ingång som skulle passa honom. Och Magnus accepterade. 

Känslan av gemenskap konfirmerades snart. Här fanns en vilja att skapa något tillsammans som Magnus inte upplevt tidigare. Man hjälps åt och det är prestigelöst; när en lyckas så lyckas alla. Och det är en känsla som varit en viktig livboj för Magnus under hans första tid på företaget. Även om han hade lång erfarenhet som säljare, så hade han aldrig jobbat inom ekonomi- eller fintechbranschen förut. Det var förstås en av drivkrafterna till att ta klivet innanför dörrarna – genom att göra det lite obekvämt för sig så utvecklas han som människa och yrkesperson. Men det är ju samtidigt jobbigt… Prestationsångest och tvivel. 

Då är det desto viktigare att vara omsluten av en stark gemenskap. Som att alla bjuder med en på sina kundmöten. Delar med sig av sina presentationer. Av hur de gör. Då ersätts tvivlet av en varm känsla av tillhörighet och möjlighet. Ibland lite väl varm, kanske. Som att stå i hissen ihop med sju personer som just har tränat ett svettigt pass nere i Boxen och nu är på väg till duschen. För om företaget har motsvarat Magnus förväntningar vad gäller gemenskap och engagemang, så har det också förvånat på några punkter. Hur mycket folk tränar är en av dem. På morgonen före jobbet, på kvällen efter jobbet, på lunchen. Lite udda. Men han köper det. Alla har sin stil, alla är accepterade. Och han gillar det. Öppenheten och acceptansen är ju uppenbarligen inte bara till gagn för de enskilda individerna utan för företaget i stort. Den tanke som slog honom när han först hörde talas om bolaget ekar i honom; det var när Växjös innebandyarena namngavs med Fortnox. Och han tänkte “De börjar komma någonstans, det bolaget”. 

Nu är cirkeln sluten för Magnus. Nu är det han som är med och bidrar till det. Om det nu är ödet eller något annat. 

Läs vidare

Hon fick sitt livs chans – två gånger!

AI-doktorn som trotsade döden

Med 6 roller i bakfickan axlar Karin ännu en

HockeyMackan säger (nästan bara) Ja

Hon lämnade Odessa och fick en stor familj på Fortnox

Nu får han utveckla det han själv hade velat ha

Lediga tjänster

Vill du också jobba på Sveriges ledande molnbaserade lösningar för ekonomi och administration för småföretagare?

Se våra lediga tjänster