1414
2020-10-27T08:03:26+01:00 2020-10-23T11:01:45+02:00 Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
fortnox_logo_black.jpg
Fortnox 2020 sv

Med 6 roller i bakfickan axlar Karin ännu en

Hon började som säljare. 12 år och 6 roller senare har Karin just axlat rollen som ekonomichef - igen. Förutom säljare och ekonomichef har hon varit chef för controlling för moderbolaget, chef för controlling på dotterbolaget Finans, produktägare och vice vd. Och testare, kravanalytiker, och supportmedarbetare. De senare har aldrig stått på anställningskontraktet - men under de tidiga åren på bolaget fick man rycka in och jobba där det behövdes

Kanske är det det som gjort att hon stannat, och tänker fortsätta göra det? Möjligheten att få göra lite av varje – men också möjligheten att få välja nytt… “En del skulle nog tycka att det var ett tillbakasteg att släppa några av de uppdrag jag haft men det funkar inte så här. Det är prestigelöst och just därför går det att välja och förändra sin position utifrån det nuläge man själv har.” Och hon tycker att det är inget mindre än fantastiskt att ha det så. 

En sak som Karin tycker sticker ut på Fortnox är den stora flexibiliteten och förmågan att anpassa sig till de förutsättningar som finns i stunden. Det är inte samma beslut, samma strukturer eller samma organisation som krävs idag som behövdes för tio år sedan. Och då har bolaget och medarbetarna anpassat sig. Hon har varit med om så många situationer som inte inträffat tidigare, som de var tvungna att förhålla sig till och det har varit så väldigt roligt! 

Ett par saker som inte förändrats tycker Karin är den öppna och positiva kulturen, och att det aldrig varit långt till beslut eller ledning. Det tycker hon är lite anmärkningsvärt att man kunnat behålla från det lilla bolaget på 20 anställda, till det större bolaget på 350 anställda som finns i dag. Att kunna påverka, att få vara en kugge i hjulet och att alla kuggar är viktiga är några av de viktigaste saker Karin har med sig från sin långa och skiftande karriär på bolaget. Och att ha roligt. Herregud vad hon har skrattat! 

Karin tror att hon hela tiden får nya möjligheter hänger ihop med hårt arbete och att hon har ett bra helhetsperspektiv. Hon har gjort ganska många rejäla insatser för bolaget genom historien – men också en del märkliga saker och en och annan blunder. Som att vara uppe hela natten och testa programvara. Eller att sänka en server som delades med andra verksamheter genom att be om alldeles för mycket data… Det sistnämnda hade i och för sig den fördelen med sig att bolaget sedan fick en egen server. Även om det tog ett tag innan kollegan på driftavdelningen helt hade förlåtit henne. Men det var så länge sedan att det är preskriberat nu. 

Hon tycker dock att andan finns kvar – man blir inte hängd om man gör fel. I botten finns alltid den största respekt för kunderna och den går inte fel. 

Läs vidare

Hon fick sitt livs chans – två gånger!

AI-doktorn som trotsade döden

HockeyMackan säger (nästan bara) Ja

Hon lämnade Odessa och fick en stor familj på Fortnox

Nu får han utveckla det han själv hade velat ha

En golv-krasch väger lätt på Saras väg mot framtid

Lediga tjänster

Vill du också jobba på Sveriges ledande molnbaserade lösningar för ekonomi och administration för småföretagare?

Se våra lediga tjänster