1620
2020-06-04T13:35:50+02:00 2020-06-04T13:19:54+02:00 Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
fortnox_logo_black.jpg
Fortnox 2020 sv

Nu får han utveckla det han själv hade velat ha

Fortnox liksom växte fram i hans huvud. Han hörde snacket på stan – Fortnox var ett bolag det gick bra för. Där det hände grejer. Som var stabilt – och där det fanns utvecklingsmöjligheter. Under fyra, fem år låg det där i bakhuvudet medan Mathias gjorde andra saker. Bra grejer, kul uppgifter. Men plötsligt en dag var det läge för Mathias att byta. Då var det glasklart att det var Fortnox han skulle till. 

Och det gick vägen. Mathias landade jobbet på bolaget där han ser så mycket möjligheter att han kan vara där livet ut utan att stanna i sin utveckling. Idag jobbar han som utvecklare i ett teamet för bokföringsprogram och bankintegrationer. Det är ingen slump. Mathias har varit egenföretagare, och beskriver sig själv som “plastkasse-kunden” – kunden som kommer till sin redovisningskonsult med alla sina kvitton i en plastkasse. Därför är det så kul att få jobba med att automatisera den processen. Han vill få bokföringen så lätt som den borde vara. Det var vad han själv hade velat ha som företagare redan för flera år sedan. 

Och att som utvecklare få jobba med bokföring är både intressant och spännande: det finns ett djup i det som man inte lär sig på en dag; mängder att sätta sig in i och förstå för att bli bättre och vassare. Och när han känner sig klar med det – ja, då tror Mathias att han byter jobb. Fast på Fortnox. Om man byter team blir det så annorlunda uppgifter att det blir som att byta jobb fast man är kvar på samma bolag. Man behöver inte byta företag om man vill ha omväxling, utan man kan helt enkelt byta rum.

För stunden är han dock mer än nöjd med att vara där han är. Det är en skön blandning av personligheter i teamet, med skämt och skratt å ena sidan, och fokus och resultatinriktning å andra. Att det är en arbetsplats som gör det möjligt med en bra balans i livet gör ju inte saken sämre för Mathias Familjefadern. Dels för att han ju nu ansvarar för andra, små människor och dels för att han faktiskt värdesätter sin fritid på ett annat sätt nu än när han var yngre. 

Han gillar verkligen att det görs så mycket för att bygga bolaget; bolagsgemensamma frukostsnack, som under coronatider blivit till “Morgonsoffan-sändningar”, hälso- och friskvårdsaktiviteter som Wellness weeks, ett eget gym och flera andra aktiviteter av olika karaktär. För hans egen del: innebandy med kollegorna en gång i veckan. Det är olika nivåer på de som spelar; en del är riktiga proffs och en del är mest med för att få motion – men alla är med för att det är kul. Att bolagets vd är med på matcherna är jätteroligt, men inte någon stor grej. Fast det hade såklart varit roligare om Mathias lag hade fått slå hans… 

Läs vidare

Hon fick sitt livs chans – två gånger!

AI-doktorn som trotsade döden

Med 6 roller i bakfickan axlar Karin ännu en

HockeyMackan säger (nästan bara) Ja

Hon lämnade Odessa och fick en stor familj på Fortnox

En golv-krasch väger lätt på Saras väg mot framtid

Lediga tjänster

Vill du också jobba på Sveriges ledande molnbaserade lösningar för ekonomi och administration för småföretagare?

Se våra lediga tjänster