1841
2020-03-11T09:58:58+01:00 2020-03-10T16:06:05+01:00 Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
fortnox_logo_black.jpg
Fortnox 2020 sv

Samma jobb har aldrig varit samma jobb

Trots att Emma varit på Fortnox i nästa fyra år har hon inte jobbat på samma företag under den tiden. Det är så det känns, i alla fall. Det händer så mycket, och det händer så snabbt att det är som ett nytt jobb lite i taget. Inte så konstigt då, att ett av detta årets bästa skratt (hittills, det är bara mars) var åt lanseringsfilmen från 2015 som visades internt nyligen på bolaget. Det var bara fem år sen men det känns redan stenålder. Problemet blir förstås att det är svårt att tänka sig att byta jobb. Risken är att man förväntar sig att det skulle vara ett lika coolt bolag, med lika cool kultur. Emma landar i att hon nog inte skulle kunnat komma till ett bättre jobb, för det känns inte som om det finns.

Det var ju ändå en himla tur då, att hon frågade om det var arenan hon skulle till på anställningsintervju. För det var det ju inte. Företaget Fortnox låg inte alls i arenan utan på stadsdelen Teleborg. Lite pinsamt att veta så lite om företaget hon sökte jobb på – men en viktig insikt för hennes fortsatta karriär på bolaget. På Fortnox är det ok att ställa frågor. Alla frågor. Då lär man sig. Och när man inte blir tillrättavisad för att man har fel, utan får hjälp – då vågar man fråga igen, och testa nästa steg. Så växer man. 

Och här är hon, nästan fyra år och tre tjänster senare. Hon började som supportmedarbetare. Idag är hon är hon nybliven kravanalytiker. Som kravanalytiker ska man se till att utvecklingen går åt det håll som kunderna vill ha och behöver. Det gör man genom samarbete med produktägare och utvecklare.  Man tar bland annat in önskemål från kunderna, via supporten, till utvecklingen och säkerställer att teamet får höra dem. Det är roligt att plötsligt vända på perspektivet, tycker Emma. På supporten handlade det om att fixa problem kunden har i nuet, nu ska hon lösa problemen innan de uppstår. Egentligen trivdes hon väldigt bra på supporten och hade inga planer på att byta – men när hon fick frågan om en ny tjänst kände hon ändå att… ja, det är ju himla kul med utmaningar! Utmaning leder till utveckling. 

Nu vill Emma landa i sin nya roll. Hon tycker att det är superkul att ha ansvar, att strukturera och utveckla. Och hon vill lära sig nytt, växa in i rollen och hitta en ny trygghet i den. Men för mycket av sin energi vill hon inte lägga på att tänka på framtiden – nuet är ju svårslaget. 

Läs vidare

Hon fick sitt livs chans – två gånger!

AI-doktorn som trotsade döden

Med 6 roller i bakfickan axlar Karin ännu en

HockeyMackan säger (nästan bara) Ja

Hon lämnade Odessa och fick en stor familj på Fortnox

Nu får han utveckla det han själv hade velat ha

Lediga tjänster

Vill du också jobba på Sveriges ledande molnbaserade lösningar för ekonomi och administration för småföretagare?

Se våra lediga tjänster