636
2019-09-06T11:41:47+02:00 2019-08-16T14:47:44+02:00 Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2019 sv

Sverige fastnade i hennes huvud – så nu ringer hon i klockan för Fortnox

Sverige fastnade i hennes huvud när hon var på semester här. Naturen, människorna, atmosfären. Det var så hon kom att lämna Holland för Sverige. Växjö däremot fanns inte med i kalkylen från början. Men då hon började göra efterforskningar bland områden och företag hon ville till bestämdes snart det också. För i Växjö fanns Fortnox.

Och Fortnox var företaget hon ville till. Ett snabbt växande, professionellt bolag som var fokuserat på perfektionism för kunderna och som gjorde skillnad i människors vardag. Allt det – och med en vänlig atmosfär! Denna vackra kombination råkade vara de viktigaste drivkrafterna för Ellen de Boer, nu en av Fortnox utvecklare.

Redan under rekryteringsprocessen såg hon att Fortnox motsvarade sitt rykte. Från de personliga kontakterna, och den detaljerade uppgiften hon fick göra, kunde hon bedöma att det här företaget visste vad de gjorde. Det var inte vem som helst som gick vidare i processen, utan de var väldigt selektiva. På så sätt visste hon att hon skulle få jobba med verkligt professionella. Och när hon så fick jobbet, hände saker snabbt.

Så i strävan att fullfölja sin dröm flyttade hon. Med sig tog hon sin man och treåriga dotter. Det var såklart ett stort steg. Men hon tänkte att om en sak fastnar i ens huvud, så måste man agera på det. Den svåra biten var att lämna övrig familj och vänner. Och pappersarbetet, att klura ut hur man ska lösa det administrativa Moment 22 i flyttprocessen. Men när det var avklarat, och med lite hjälp från Fortnox för att hitta boende, klev hon in i sitt nya liv.

För Ellen är den svenska naturen ett under. Hon tycker att Växjö är en underbar stad, där man inte ens behöver bil eftersom man kan cykla överallt. Och Fortnox har överraskat henne än mer; med hängivenheten i arbetet, koncentrationen och fokuset som driver så stark professionalism. Och ändå är arbetsplatsen så avslappnad. Hon har inte sett någon som stressar sönder, eller sätter sig på några höga hästar. Det är jämställt, i ordets bästa bemärkelse. Som klockan i ljusgården mitt i huset som vem som helst kan ringa i för att fira prestationer. Förvirrande, tyckte hon först. Men när hon väl greppat idén, blev det en uppenbarelse; ett fantastiskt sätt att involvera hela företaget i framgångar.

Hon har fortfarande några saker kvar att klura ut. Som det svenska språket. Eller varför svenskarna är så förtjusta i lägenheter istället för egna hus när landet är så rymligt. Men hon är säker på att hon kommer att lösa dessa mysterier också, förr eller senare. Hon är ju dock på en konstant resa. Så medan hon frodas i sin nya arbetsmiljö kommer hon förmodligen att upptäcka fler mysterier att klura ut i framtiden.

Läs vidare

Tusen fiktiva figurer blev till ett jobb på Fortnox

Samma jobb har aldrig varit samma jobb

Onormal är bäst

Chefen som kör slut på sina kollegor

Utmaningar är hans livsnerv

Testaren som får testa ALLT (eller nästan)

Lediga tjänster

Vill du också jobba på Sveriges ledande molnbaserade lösningar för ekonomi och administration för småföretagare?

Se våra lediga tjänster