1942
2019-10-10T11:31:17+02:00 2019-09-05T08:06:34+02:00 Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
fortnox_logo_black.jpg
Fortnox 2019 sv

Testaren som får testa ALLT (eller nästan)

Som testare får man såklart jobba med att testa - program, kod, uppsättningar, funktioner… Men på Fortnox får Ulrica testa mer än så. Hon får testa olika sätt att jobba ihop i team. Hon får testa olika processer inom samma team. Hon får testa att jobba ihop med olika uppsättningar av kollegor. Och framförallt får hon testa sin egen förmåga.

För om det är något i jobbet som sporrar Ulrica så är det förmågan att hitta de olika problemsituationer som skulle kunna uppstå för kunden i olika fall – och så skriva testerna som ska leverera lösningen på de problemen. Det allra roligaste, Ulricas verkliga Wohoo-moment – är när hon hittar de där problemen som ingen annan har tänkt på.

Det är ett väldigt kreativt jobb, men det är också ett starkt lagarbete. Så starkt, att Ulrica har svårt att i efterhand veta vilka goda ideer som var hennes egna, och vilka som var någon annans. Inte för att det spelar någon större roll – de ser alla goda ideer som teamets. Likväl som misstagen. För misstag händer ju. Och då är det väldigt skönt att ha ett skyddsnät i form av teamet runt sig – som ser till att inga av de där misstagen kommer längre än till process-stadiet.

Kombinationen av utrymme för den egna kreativiteten, förtroendet som chefer och kollegor ger henne och gemenskapen gör att Ulrica har svårt att föreställa sig att gå till något annat.

För i en varm miljö kan man växa mer. Både i sin yrkesroll och som människa. Man kan som Ulrica lära sig att säga vad man tycker och ta plats – men också att göra det på ett sätt som inte trycker ner någon annan. Man kan leverera med spets medan man skrattar. Man kan råka ha tröjan på fel håll – och vända den rätt utan skämskudde. Man kan dra igång larmet av misstag – och få hjälp att stänga av det. Man kan till och med ta en bad-paus mitt under en festmiddag och komma tillbaka som om ingenting hänt. För framförallt så kan man känna sig absolut hemma.

Läs vidare

Hon fick sitt livs chans – två gånger!

AI-doktorn som trotsade döden

Med 6 roller i bakfickan axlar Karin ännu en

HockeyMackan säger (nästan bara) Ja

Hon lämnade Odessa och fick en stor familj på Fortnox

Nu får han utveckla det han själv hade velat ha

Lediga tjänster

Vill du också jobba på Sveriges ledande molnbaserade lösningar för ekonomi och administration för småföretagare?

Se våra lediga tjänster