1865
2020-03-20T09:58:30+01:00 2020-03-20T09:56:25+01:00 Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
fortnox_logo_black.jpg
Fortnox 2020 sv

Tusen fiktiva figurer blev till ett jobb på Fortnox

Något av det roligaste Filip vet är att vara på jobbet. Det är faktiskt så roligt, att den enda fråga han inte kunnat svara på, på rak arm, var “Vad gör du om du har en dålig dag på jobbet?”. För han har inga dåliga dagar på jobbet. Jo, helt ärligt, det är sant. Skrattet gör honom bättre, menar Filip. Och inte bara honom, utan många, tror han. Därför delar han frikostigt med sig av det.

De pratar om viktiga saker i hans team på supporten på Fortnox, de gör sina uppgifter korrekt och med god tidsmarginal. I allt detta stärks de av att ha roligt och kosta på sig ett skratt. Man behöver aldrig vara rädd att “shit här kommer gruppchefen, då måste vi vara allvarliga”. Det är inte en sådan aura här – och det älskar Filip. Det är också en av anledningarna till att han är här överhuvudtaget. Den sköna stämningen – och möjligheten att utvecklas.

Han gick från familjeföretaget i porslinsbranschen till supporten på Fortnox för att han ville ha utmaningar. Det var den där kompisen som jobbade på Fortnox. Han, som pratade så gott om företaget, om kollegor, om utvecklingsmöjligheter, om stämningen. Filip hade nog inte tänkt på den här branschen annars. Men hit tog han sig alltså – och förväntningarna infriades. Här får han också utnyttja sitt brinnande intresse för kommunikation.

Filip har alltid haft skrivandet som ett av sina främsta intressen. Det började med krönikor om fiktiva figurer; massvis, tusentals, hela kollegieblock fyllda. Tog vägen om frilansande skrivande, och har nu landat i kommunikation inom ett annat yrkesområde. Att hitta rätt fråga, för att kunna ge kunden rätt svar, på telefon, i chatt, i mejl. Lite som en undersökande intervju.

De här drivkrafterna vill han använda för att fortsätta växa med bolaget. Det finns så många möjligheter här för att kunna utvecklas. Det sporrar honom. Skrattet och utvecklingsmöjligheterna är inte motpoler, utan förstärker varandra här. Nyckeln är gemenskapen som skapas av skrattet. Med gemenskapen på Fortnox delar man med sig av kunskap och då växer den totalt. Då når man toppen.

Det kan ju ha sina nackdelar, att vara en skämtare och öppen person. Det kan hända att man inte alltid tas riktigt på allvar. Det tar han med jämnmod. För det goda uppväger. Att ha kul gör ingen skada utan det gör saker bättre. Och skulle någon grej gå fel eller gå sönder – ja då fixar man det så mycket lättare och så mycket snabbare ihop med glada människor än med sura. Och apropå det. Den där grejen under bordet som är lös, var det visst Filip som pajade förra veckan. Förlåt. Han fixar den.

Läs vidare

Hon fick sitt livs chans – två gånger!

AI-doktorn som trotsade döden

Med 6 roller i bakfickan axlar Karin ännu en

HockeyMackan säger (nästan bara) Ja

Hon lämnade Odessa och fick en stor familj på Fortnox

Nu får han utveckla det han själv hade velat ha

Lediga tjänster

Vill du också jobba på Sveriges ledande molnbaserade lösningar för ekonomi och administration för småföretagare?

Se våra lediga tjänster