• Fri support
  • 30 dagars öppet köp
  • Säkert i molnet

Igår morse – idag internet

Publicerad den 18 mars 2009
Kategori VD-ord Jan

Ser vi tillbaka mer än hundrafemtio år tillbaka har det funnits många teknikskiften som påverkat oss i vårt dagliga liv. Och varje gång har det funnits människor som inte gillat den nya tekniken eller förstått vad den kan vara bra till. Många har dock blivit framgångsrika genom att försöka förstå och använda det nya.


Samuel Morse uppfann den elektriska telegrafen 1836. Uppfinningen exploaterades snabbt från 1844 och framåt. Redan 1866 fanns en kommersiellt fungerande kabel under Atlanten och 1902 var i stort sett hela jordklotet sammankopplat.


Det här var första steget i en fantastisk utveckling som sedan har följts av många fler steg, främst telefoni, radio, TV och nu senast internet. Hela tiden har tekniken utnyttjats för att kommunicera mellan människor och företag.


De företag som varit framsynta och tagit till sig den nya tekniken för att utveckla sina affärer har fått ett försprång framför sina konkurrenter. För hela tiden är det egentligen samma saker man gör i grunden; man ska ha kontakt med kunder, sköta sin produktion, administrera företaget – ekonomi, bokföring, analys och styrning.


Fortnox vill ge dig de senaste verktygen för att bli så effektiv som möjligt till en rimlig kostnad. Verktygen kommer säkerligen att se annorlunda ut i framtiden, men redan nu kan man skönja några som får stor betydelse den närmaste tiden – exempelvis extremt höga överföringshastigheter på internet och mycket stora lagringsmöjligheter av data på servrar. Vad betyder inte den kombinationen? På hårdvarusidan kommer intressanta produkter som exempelvis bildskärmar i plastmaterial som kan vikas och massproduceras till låga priser. Det är bara att sätta igång fantasin och planera för framtiden!


Jan Älmeby, VD Fortnox AB

jan.almeby@fortnox.se