– Jan Älmeby kom till oss på Aktiespararna i Kungsbacka och presenterade bolaget. Jag fattade på en gång att det var helt rätt att använda molnbaserade affärssystem.

Men visst var det lite trögt i början. Det tog tid innan aktien fick fart. Jan drar sig till minnes en bolagsstämma då aktien hade gått upp från en ingång på 1,85 till 12 kronor.

– Då tänkte jag att “nu är det dags att sälja”. Men då beslutade de att företagsledningen skulle få optioner för att två år senare kunna köpa aktier för runt 18 kronor. Och då tänkte jag “de kan ju företaget bättre än någon annan så då väntar jag”.

Jan menar att det är lite av tjusningen med aktier; att ibland tänker man “nu kan de inte gå upp mer”, – men en aktie kan ju gå upp hur mycket som helst, det är ner den bara kan gå med 100 procent från det man satsat.

Han tycker att det som utmärker Fortnox är att det är ett välskött bolag som sköter sina kundrelationer mycket bra. Det finns en hög kundlojalitet och starkt engagemang hos medarbetarna. Och beslutet att investera i Fortnox är något han inte ångrat:

– Det har varit min bästa aktieinvestering, inget kan konkurrera med den.