• Fri support
  • 30 dagars öppet köp
  • Säkert i molnet

Jag hade en dröm…

Publicerad den 1 april 2009
Kategori VD-ord Jan

Jag vaknade i morse efter en märklig dröm. Den var som många drömmar mycket levande och satt kvar länge.


Så här var det. Jag drömde att jag inte längre var kvar i det jordiska livet utan hade hamnat uppe hos Sankte Per. Jag fick ett mycket trevligt bemötande, men jag förstod hela tiden att det var en dröm så jag tog inget på riktigt allvar. Sankte Per hade rätt gott om tid och pratade en hel del om att den nya IT-tekniken hade kommit in även hos dem. Nu var det internet som gällde även där och bredband var av det mest fantastiska slag med hastighet på flera Gbit/s.


Jag var vederbörligt imponerad, men så började diskussionen komma in på alla internetbaserade lösningar som nu skulle introduceras och så plötslig fick jag ett förslag som innebar att jag skulle bli IT-chef däruppe. Jodå, visserligen drömde jag, men förslaget var allvarligt menat och jag skulle få börja redan i morgon på riktigt.


Jag svettades och försökte säga att jag absolut inte passade för den rollen; dessutom var jag fullt upptagen på annat håll. Jag hade också flera medarbetare som skulle kunna vara bättre lämpade än jag. Men inget hjälpte förrän jag vaknade upp och såg vilket datum det var idag.


God fortsättning på dagen!


Jan Älmeby, VD Fortnox AB

jan.almeby@fortnox.se