• Fri support
  • 30 dagars öppet köp
  • Säkert i molnet

Kreditupplysning

Fortnox Kreditupplysning hjälper dig att på ett enkelt sätt få kreditinformation om dina kunder och leverantörer. Detta gör att du kan minska risken för kreditförluster. 

I Fortnox Kreditupplysning ingår kostnadsfritt tjänsten att hämta in adressuppgifter när du skapar nya kunder eller leverantörer genom att du anger organisations- eller personnummer. När du skapar en ny eller väljer en befintlig kund eller leverantör får du även information om när en förändring skett i Bolagsverkets eller Kronofogdemyndighetens register.

 

För att få mer information om en specifik händelse kan du ta en kreditupplysning i Fortnox. Du kan välja mellan tre olika nivåer på kreditupplysning samt två olika fördefinierade kreditmallar. Om du har specifika önskemål om hur en kreditmall ska utformas finns det även möjlighet att mot en extra kostnad sätta upp en egendefinierad kreditmall. Fortnox Kreditupplysning är ett samarbete med Creditsafe AB som uppgiftsleverantör.

 

Denna tilläggstjänst förutsätter att du använder: Fortnox CRM, Bokföring eller Fakturering.

 

 

Kreditupplysning

Liten upplysning

Information om företaget samt betalningsanmärkningar. 

Mellan upplysning

För privatpersoner får du senaste årets taxeringsinformation och för företag bokslut. 

Stor upplysning

Komplett upplysning med upp till tre senaste årsboksluten. För privatpersoner får du även fastighetsinformation samt utökad konkursinformation. 

 

 

Kreditmallar

Låg risk

Fördefinierad mall som tar beslut på ett antal parametrar, för dig som vill ta en låg risk. 

Hög risk

Fördefinierad mall som tar beslut på ett antal parametrar, för dig som vill ta en hög risk. 

Egendefinierad

Tillsammans med Creditsafes kreditupplysningsrådgivare tar du fram en kreditmall som är anpassad efter ditt företags behov. Extra kostnad tillkommer för uppsättning av kreditmallen.