Automatiserad tjänstepension från Fortnox

03 Dec, 2018

Fortnox lanserar tillsammans med SPP en automatiserad tjänstepensionslösning för småföretag. Fortnox Tjänstepension är unik i sitt slag då den skalar bort flera steg ur den manuella hanteringen.

Fortnox Tjänstepension innebär att små företag kan teckna tjänstepensionsförsäkring till en fast och låg månadsavgift. I och med att lösningen är digital och ihopkopplad med företagets bokförings- och lönedata kan alla förändringar som sker i företagets anställningar automatiskt signaleras in i pensionslösningen. Företaget behöver alltså inte längre avsätta personella resurser för att sköta några av dessa steg.

– Det här är faktiskt banbrytande. Genom att koppla ihop rätt data med rätt område så skapar vi en automatiserad tjänstepension som alltid är aktuell, alltid pålitlig. Det finns liknande digitala lösningar för de stora företagen idag, men ingenting för småföretag. Nu tar vi tillsammans med Småföretagar-Sverige ett nytt steg i digitaliseringen, säger Åsa Andersson, vd Fortnox Försäkringar.

Utan manuell hantering av uppgifterna blir det betydligt enklare och mindre tidsödande för företagaren att hantera pensionslösningen. Den anställda får dessutom en tydligare bild av sin aktuella försäkring. Fortnox har också optimerat förutsättningarna för den anställda att få ut mer i pension. Istället för försäkringsavgift betalar arbetsgivaren en lägre fast avgift på månadsbasis. Detta innebär att den enskilda anställda får mer ut av sina pensionspengar för egen del. Sett över en längre tidsperiod som ett vanligt pensionssparande brukar röra sig om, kan det handla om runt en miljon kronor.

Samsyn kring transparens för kunden

Valet av SPP som försäkringsbolag och partner för lösningen föll sig naturligt:

– SPP är digitalt mogna och vi har en samsyn på hur vi vill förändra hanteringen av tjänstepensioner. Framförallt handlar det om att vi vill se kunden i centrum på ett helt annat sätt och ha en högre transparens än det traditionellt varit i branschen. SPP har dessutom hållbarhet högt på agendan, och det är en viktig parameter, säger Åsa Andersson.

Fortnox Tjänstepension kommer att finnas tillgänglig i början av 2019.

– Det finns en efterfrågan på nya lösningar inom det här området, så det känns väldigt roligt att kunna erbjuda våra kunder det här. Vi börjar i liten skala men satsar på att göra Fortnox Tjänstepension tillgänglig för så många som möjligt under året, säger Åsa Andersson.

För mer information, kontakta
Åsa Andersson, vd Fortnox Försäkringar, 070 – 811 39 31

Följ Fortnox

Följ oss på MyNewsdesk för dom senaste och snabbaste nyheterna från Fortnox.

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
Några av våra Partners
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av unika erbjudanden, information om vad som är på gång och få tips som förenklar ditt företagande.
© 2017 FORTNOX AB