BP blir digitala med hjälp av Fortnox

21 Dec, 2017

BP är Europas största fotbollsförening med över 4000 ungdomar. 2017 vann de Superettan och är klara för Allsvenskan för fjärde gången.

– Ett av målen för BP:s verksamhet fram till 2020 är att bygga ökade finansiella reserver. Bättre rutiner och ökad kontroll av både kostnader och intäkter är viktiga delkomponenter i detta arbete, säger Henrik Nilsson, Klubbdirektör på BP.

I början av 2018 får klubben därför ett nytt och toppmodernt ekonomisystem från Fortnox för att hantera löner, fakturering och uppföljning.

– En av fördelarna är att föreningens fakturahantering blir digital. Vi får också en effektivare uppföljning genom att vi i det nya systemet enkelt kan fördela ekonomiskt ansvar med tillhörande attesträtt, säger Henrik Nilsson.

BP är en av alla idrottsföreningar som genom att vara anslutna till Svenska Riksidrottsförbundet kostnadsfritt kan använda Fortnox program.

Fortnox stöttar en viktig funktion i samhället

– De allra flesta som engagerar sig i barn- och ungdomsidrott gör det ideellt och lägger många kvällar och helger på att få in medlemsavgifter och sköta andra administrativa uppgifter. Det arbetet kan vi med Fortnox program förenkla och automatisera så att timmarna istället kan läggas på idrottsutövarna, säger Nils Carlsson, vd på Fortnox.

BP satsar genom ungdomsfotbollen på att förenkla integrationen i det svenska samhället och hjälpa ungdomar in i arbetslivet. De har 50 flicklag i seriespel och driver nattfotboll där alla får vara med och spela, något som bidragit till ökad trygghet i närområdet. De anordnar också ”Skolträffen” dit fjärdeklassare från olika bakgrund och skolor träffas under en dag och blir vänner.

– På det här sättet vill vi på Fortnox stötta och bidra till en viktig funktion i samhället, säger Nils Carlsson.

Följ Fortnox

Följ oss på MyNewsdesk för dom senaste och snabbaste nyheterna från Fortnox.

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
Några av våra Partners
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av unika erbjudanden, information om vad som är på gång och få tips som förenklar ditt företagande.
© 2017 FORTNOX AB