Just nu har vi driftstörningar som påverkar en del av våra användare.
Se aktuell driftstatus

Delårsrapport januari – juni

22 Aug, 2012

(NGM: FNOX MTF)

 

Andra kvartalet 2012 (jämfört med samma period föregående år)

  • Omsättningen ökade till 13 494 tkr (10 141 tkr), motsvarande en tillväxt med 33 procent
  • Rörelseresultatet uppgick till 1 433 tkr (979 tkr), vilket är en förbättring med 46 procent
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten var 2 818 tkr (702 tkr)
  • Periodens resultat efter skatt ökade med 42 procent till 1 096 tkr (769 tkr)
  • Resultat per aktie uppgick till 0,02 kr (0,01 kr)

 

Första halvåret 2012 (jämfört med samma period föregående år)

  • Omsättningen ökade med 33 procent till 27 025 tkr (20 381 tkr)
  • Rörelseresultatet uppgick till 3 277 tkr (2 543 tkr), vilket är en förbättring med 29 procent
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten var 4 128 tkr (2 602 tkr)
  • Periodens resultat efter skatt ökade med 30 procent till 2 496 tkr (1 921 tkr)
  • Resultat per aktie uppgick till 0,04 kr (0,03 kr)

 

 

VD-kommentar – Första kvartalet:
100.000 användare kan inte ha fel

Den positiva omsättningsutvecklingen fortsatte under andra kvartalet med en tillväxt på 33 procent. Orderingången var för årstiden ovanligt stark, särskilt under maj och juni. Normalt minskar orderingången något under försommaren, men det märkte vi inget av i år. Vi är nu uppe i närmare 100 000 användare av våra program och vi har cirka 45 000 kunder. 

 

Jämfört med förra året är kostnaderna högre under 2012.  Det beror på att vi har byggt upp en organisation som klarar betydligt större kundvolymer och att vi investerat i vår tekniska plattform och nya produkter för att kunna fortsätta att växa och ta ytterligare marknadsandelar. 

 

I mitten av juni lanserade vi, i samarbete med det världsledande dokumenthanteringsföretaget ReadSoft, en tjänst där våra kunder enkelt och per automatik kan få sina inskannade leverantörsfakturor tolkade och registrerade i Fortnox Bokföring. För tjänsten betalar kunderna endast en låg kostnad per hanterad faktura, vilket gör lösningen mycket prisvärd även för mindre företag med små volymer. Tjänsten var efterlängtad bland våra kunder, redan de första veckorna valde många kunder att använda tjänsten för att få en effektivare hantering av sina leverantörsfakturor.

 

Vidareutvecklingen av våra program fortgår i allt högre takt. Under kvartalet har vi gjort ett antal förbättringar i våra programmoduler Bokföring, Lön och CRM som ger våra användare ökad funktionalitet och bättre prestanda.

 

Tillväxt är vår högsta prioritet och vi ska fortsätta att investera för tillväxt och ta tillvara på de möjligheter som den snabbt växande marknaden erbjuder. Efterfrågan på internetbaserade program är fortsatt stark och allt fler företag upptäcker fördelarna med att arbeta i molnet. 

 

Den växande marknaden gör också att fler aktörer kommer in på marknaden. Fortnox var först med internetbaserade affärssystem i Sverige för drygt 10 år sedan och vi är idag Sveriges största leverantör av internetbaserade program till företag, föreningar och redovisningsbyråer. Cirka 45 000 svenska företags bokföring sköts idag i Fortnox, vilket innebär att vi är Sveriges i särklass mest använda internetbaserade bokföringsprogram. 

 

Vår erfarenhet och storlek gör att vi känner marknaden mycket väl. Det gör också att vi ligger långt framme när det gäller produktutveckling. Under hösten kommer flera nya funktioner och förbättringar i våra program, samtidigt som vi utvecklar fler tjänster som möjliggör för våra kunder att arbeta effektivare i våra program.

 

Just nu planerar vi också för vår årliga höstroadshow för redovisnings- och revisionsbranschen. Denna höst kommer vi att besöka 16 orter från september till november. Vi kommer också att ställa ut på bland annat ”Ekonomi-mässan” i september och mässan ”Eget Företag” i oktober.

 

Slutligen vill jag bara nämna att ”Fortnox Arena”, Sveriges – och kanske världens – modernaste innebandyarena snart slår upp sina portar. Den 8 september äger den stora invigningen rum här i Växjö, bl a med besök av svenska herrlandslaget.

 

 

Jens Collskog, Verkställande Direktör

Ladda ner rapporten här (pdf)

 

För ytterligare information
Jens Collskog, VD Fortnox AB, 0733-632300
jens.collskog@fortnox.se

Följ Fortnox

Följ oss på MyNewsdesk för dom senaste och snabbaste nyheterna från Fortnox.

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
Några av våra Partners
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av unika erbjudanden, information om vad som är på gång och få tips som förenklar ditt företagande.
© 2017 FORTNOX AB