Dina Försäkringar omfattar ett 50-tal lokala bolag som erbjuder försäkringar för bland annat villa, hem, barn, olycksfall, bil, lantbruk, företag, fritidshus och båt. Alla bolag är självständiga lokala bolag som har sina egna lokala namn, men symbolen och profilen är gemensam. Dina Försäkringar är idag landets femte största försäkringsgivare inom sakförsäkringar.

För att förenkla administrationen främst avseende bokföring har Dina Försäkringar valt att arbeta med Fortnox webbaserade program.

Siw Mickelsson, ekonom Dina Försäkringar Sydöstra Hälsingland säger:

– Dina-gruppen består av ett 50-tal mindre bolag av varierande storlek. Bolagen jobbar framtidsinriktat med att hela tiden förbättra och effektivisera. Behovet av ett internetbaserat ekonomisystem kändes helt nödvändigt. Att kunna logga in och titta på ekonomin vart man än befinner sig underlättar mycket. Fortnox ekonomisystem gör att bolagen kan samordna sina personalresurser på ett effektivare sätt. Att uppdateringar och säkerhetskopieringar sker kontinuerligt skapar trygghet. Varje bolag väljer själv om man vill använda Fortnox, men Fortnox motsvarar alla våra krav på ett prisvärt och effektivt ekonomisystem och därför kan vi rekommendera det till alla bolag i Dina-gruppen.

Tomas Nilsson, säljare på Fortnox säger:

– Dina Försäkringars tidigare lösning var en traditionell PC-baserad programvara distribuerad via en klient–serverlösning till de lokala bolagen. Nu tar de steget fullt ut och väljer Fortnox webbaserade program för bland annat bokföring. Genom att arbeta i ”molnet” slipper de en mängd bekymmer med installationer, uppdateringar och säkerhetskopiering, allt detta står Fortnox för. De får också ett system som är mycket enkelt att administrera och skala upp. Att Dina Försäkringar, som satsar på att effektivisera sig med hjälp av ny teknik, väljer Fortnox är ytterligare ett bevis på att det numera är webbaserad programvara som gäller.

För ytterligare information kontakta:
Tomas Nilsson, Fortnox AB: 070-765 51 61
Siw Mickelsson, Dina Försäkringar: 0270-426 583