Fortnox deltar i Ralips emission

29 Maj, 2007

Fortnox går in som delägare i Ralip AB genom att delta i den emission som Ralip gör under juni

Ralips affärsidé är att skanna dokument som fakturor, avtal mm och lagra dem digitalt. En viktig del i arbetet med dokumenten är att tolka det skannade dokumentet så att informationen blir åtkomlig för sökning och vidare bearbetning.

Den vidare bearbetningen vid fakturaskanning innebär att den tolkade informationen överförs med automatik till ekonomisystemet. Med denna process minskar kostnaderna avsevärt och man får en säker och lätt åtkomlig information.

Nils Dahl, VD på Ralip säger: ”Det finns en stark strävan hos alla effektiva företag att få allting tillgängligt via internet. Därmed får man ned kostnaderna avsevärt i sin fakturahantering. Vårt samarbete med Fortnox innebär att all vidare behandling kan ske helt digitalt i Fortnox program. Jag ser Fortnox deltagande i emissionen som en bekräftelse på att vi båda arbetar med framtidens teknik och har samma tänkande då det gäller prissättning och vilka målgrupper som vill ta till sig den nya tekniken.”

Jan Älmeby på Fortnox håller med: ”Vi har från många kunder, främst våra byråpartners, fått önskemål om en helt integrerad och internetbaserad lösning på hela fakturahanteringen. Den teknik som Ralip använder grundas bland annat på patent som Ralip har på bildbehandlingen. Resultatet är en produkt som är synnerligen prisvärd och som har stor potential både i Sverige och i andra länder.”

För att Ralip ska kunna bearbeta marknaden effektivare gör Ralip en emission på 3,3 Mkr under juni. Fortnox tecknar aktier för 500 tkr i denna emission.

För mer information kontakta:
Nils Dahl, VD på Ralip tel 070-569 55 55
Jan Älmeby, VD på Fortnox tel 0708-37 32 55
Jens Collskog, försäljningschef på Fortnox tel 0470-78 50 00

Följ Fortnox

Följ oss på MyNewsdesk för dom senaste och snabbaste nyheterna från Fortnox.

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
Några av våra Partners
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av unika erbjudanden, information om vad som är på gång och få tips som förenklar ditt företagande.
© 2017 FORTNOX AB