Fortnox har inlett ett samarbete med UngDrive, en organisation som hjälper ungdomar mellan 15 och 18 år att starta företag under sommaren. Samarbetet startade i juni, men kommer att fördjupas under hösten.

Fortnox kommer att bidra med enkel teknik, kunskap inom det ekonomiska ämnet, och inspiration för ett digitalt företagande. Syftet är att tydliggöra nyttan och enkelheten i de digitala funktionerna, och på så sätt få in digitaliseringen tidigt i företagandet.

– Vi ser arbetet med att främja företagsamhet bland unga människor som en viktig förutsättning för samhällets utveckling. Konceptet UngDrive är väldigt enkelt och ger ungdomarna en chans att faktiskt jobba med sitt intresse. Det inspirerar till entreprenörskap och är ett bra alternativ till traditionella sommarjobb, säger Andreas Egeland, projektledare för skola och samarbeten på Fortnox.

 

God effekt på tidigt företagande

UngDrive betonar att satsningen visat sig ge effekt:
– Efter förra sommaren ville 91 procent av de som deltog starta UF-företag. Det är ett gott betyg, då knappt hälften visste vad UF-företag innebar innan de kom till oss, säger Stefan FalkBoman, en av grundarna till UngDrive.

Under hösten kommer Fortnox och UngDrive att lansera en ny app för att underlätta ungdomarnas bokföring. Den kommer att pilottestas av ett antal deltagare nu under sommaren.

– Vi vill kunna bokföra i en app, smidigt och enkelt. Det ska vara roligt och inte kännas svårt att genomföra. Ungdomarna vill ha allt digitalt, de blir lite trötta när de får en kassabok, säger Stefan FalkBoman.

Samarbete med Ung Drive

Läs mer om UngDrive här