275
Koncernnyhet 2007-10-18T13:51:57+02:00 2007-10-18T13:51:57+02:00 Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2007 sv

På Växjö universitetet utbildas 800 elever om året i bokföring med hjälp av Fortnox Bokföringsprogram

| 18 okt, 2007

På Växjö Universitet använder man sedan fyra år Fortnox Bokföringsprogram som ett verktyg för att utbilda studenter i bokföring. Även inför höstens och vårens utbildningar har man valt att använda Fortnox Bokföringsprogram i utbildningen. Lisa Helmersson, lärare på ekonomiutbildningen berättar varför:

Att använda moderna internetbaserade datorprogram som redskap när vi utbildar våra elever är en självklarhet. Genom att låta våra elever göra sina övningsuppgifter i Fortnox program ger vi dem erfarenheter av moderna program, erfarenheter som de kommer att ha nytta av när de ska ut i arbetslivet. Dessutom vinner vi som utbildningsarrangör mycket på att använda internetbaserade program. Vi slipper lägga tid på installation och uppgraderingar av program i skolans datorer. Vi slipper också radera och återställa programmen inför varje termin. Dessutom kan programmen nås varifrån som helst där internet finns, vilket ökar flexibiliteten för både elever och lärare.

Jan Älmeby, VD på Fortnox AB, tycker det är viktigt att nå ut till utbildningsarrangörer med Fortnox program:

Vårt koncept med internetbaserad bokföring är oslagbart för utbildning. Eleven kan arbeta med programmen både i skolan och hemma. Läraren kan ge stöd till eleven genom sina möjligheter att logga in sig och se samma skärmbilder och också kontrollera övningsuppgifter på ett effektivt sätt. Samtidigt slipper skolan allt arbete med installation, uppdateringar och säkerhetskopiering.

Förutom på Växjö Universitet används Fortnox program i utbildningssyfte av ett flertal universitet, studieförbund och andra utbildningsarrangörer.

För mer information kontakta Fortnox VD Jan Älmeby, 0708-37 32 55, försäljningschef Jens Collskog, 0733-632300 eller Lisa Helmersson på Växjö Universitet, lisa.helmersson@vxu.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!

Följ nyheter från Fortnox

Här anmäler du dig till prenumeration på pressmeddelanden från Fortnox, via Cision.Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

| 10 mar, 2017

Fortnox förlänger avtal med innebandyarena

Fortnox, Sveriges ledande leverantör av webbaserade affärssystem för mindre företag, redovisningsbyr...

| 27 apr, 2016

Fortnox inleder samarbete med Wolters Kluwer

Wolters Kluwer AB, Sveriges ledande informationsförlag och programvaruföretag inom juridik, skatt, e...

| 02 dec, 2014

Prestigefyllt prisregn över snabbväxande Fortnox

Fortnox, Sveriges ledande leverantör av webbaserade affärssystem för mindre företag och organisation...