Programvaruleverantören Fortnox och läromedelsproducenten Gleerups har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal som syftar till att öka kunskapen i den svenska skolan i användandet av administrativa programvaror.

 

– Gleerups ambition att bidra till att bygga världens bästa skola passar oss som hand i handske, kommenterar Fortnox VD Jens Collskog. Vi vill också gärna vara med på ett hörn och öka kunskapen om administrativa rutiner som bokföring, fakturering och affärsrelationer hos Sveriges studenter.

Fortnox har under flera år erbjudit samtliga svenska skolor och utbildningsaktörer gratis programvara för ekonomistudenter. Viss dokumentation har också ingått, men med Gleerups pedagogiska plattform, med tydligt användarfokus, utökas satsningen på allvar.

 

– Genom ett aktivt och nära samarbete med lärare, elever, skolledare och forskare har Gleerups ett innovativt program för framgångsrikt lärande, berättar Charlotte Löfgren som är ansvarig för Fortnox skolverksamhet.  Sverige behöver väl utbildade ekonomer och vi känner ett ansvar att delta i den här utvecklingen.

 

Satsningen innebär bland annat att gymnasieskolor, högskolor och universitet får tillgång till programvaror utvecklade med den allra senaste tekniken, hjälpmedel för lärarna att undervisa i praktisk ekonomi, samt en teorihandledning som efterfrågas av redovisningsbyråerna på arbetsmarknaden.

 

– Tack vare vårt nära samarbete med ledande redovisnings- och revisionsbyråer har vi god insyn i vad examinerade ekonomer behöver kunna för att vara anställningsbara, säger Jens Collskog. Det vore nästan skamligt av oss om vi inte förmedlade vidare den här kunskapen till skolvärlden. 

 

– Det här samarbetet ligger helt i linje med vår egen utveckling av interaktivt material.  Vi på Gleerups vill erbjuda en verklighetsnära och interaktiv undervisning inom företagsekonomi, säger Lars Åkerblom, affärsområdeschef digital utveckling och digitala lärverktyg. 

 

– Genom att låta elever arbeta med verkliga affärshändelser och Fortnox programvara skapar vi en mycket realistisk situation. Vårt digitala erbjudande utvecklas ständigt och vi märker att efterfrågan på digitala lärverktyg bara växer, säger Lars Åkerblom vidare.

 

 

För mer information, kontakta 
Jens Collskog, Fortnox, 073 363 23 00 eller jens.collskog@www.fortnox.se

Charlotte Löfgren, Fortnox, 070-861 12 43 eller charlotte.lofgren@www.fortnox.se