Småföretagens bästa vän

Vi har också varit små, därför vet vi vikten av att få mer tid över för det man älskar.

View this page in English

Med Fortnox plattform löser du din administration och finansiering. Enkelt och effektivt.

Fortnox är en molnbaserad plattform för ekonomiadministration, för småföretag, redovisningsbyråer, föreningar och skolor. Varje dag utmanar vi gamla ineffektiva arbetssätt och ersätter dem med smarta och automatiserade lösningar. Det har vi gjort sedan starten 2001, då vi blev först i vår bransch med bokföring på webben. Idag har 400 000 företagare valt oss för att sköta sin administration så enkelt som möjligt.

Förutom populära program för t.ex. fakturering, bokföring, löner och utläggshantering finns hundratals branschspecifika lösningar från andra leverantörer som är integrerade i vår plattform. Via dotterbolaget Fortnox Finans erbjuder vi våra kunder finansieringstjänster, och genom dotterbolaget Fortnox Försäkringar erbjuder vi försäkringstjänster.

Fortnox har ett långvarigt samarbete med redovisningsbranschen, där byråerna både är kunder och samarbetspartners. Vi har samarbetsavtal med landets alla stora redovisningsbyråer, samt ett stort antal medelstora och mindre.

Navet som möjliggör kundernas verksamhet

Med allt fler program och funktioner täcker vi in en allt större del av företagarens behov för att sköta sitt företag – allt samlat i en och samma plattform. När vi dessutom kopplar ihop systemet med samhällsviktiga aktörer som banker och myndigheter så blir hela den kedja företagaren behöver utföra digital och mobil. Och undan för undan blir den dessutom mer och mer automatiserad. Så förenklar vi vardagen för småföretag. Så underlättar vi för småföretagaren att ägna sig åt sin kärnverksamhet. Så är vi småföretagens bästa vän.

Se våra produkter och upptäck de många fördelarna

ecosystemet.png

Hjälp när det behövs

Fortnox passar och används i alla branscher, men även föreningar och skolor har upptäckt de många fördelarna. Ibland uppstår frågor och funderingar, och då kan det vara skönt att veta att Fortnox support ingår – du når oss via chat och telefon. Som användare har du också tillgång till ett stort utbud av kom-igång-guider, utbildningar och demofilmer som utförligt visar hur du jobbar i våra program.

Samarbeta

Som kund kan du nå dina program och din information från vilken internetansluten dator eller mobil som helst. Flera användare kan också vara inloggade samtidigt, samarbeta och dela information. En stor fördel är att de slipper besväret med installation, uppdateringar och säkerhetskopiering.
Du kan få hjälp med bokföringen och samarbeta med någon av de tusentals redovisningskonsulter som använder Fortnox.

Bokföring tillsammans med en redovisningsbyrå

samarbeta.jpg

Fortnox kan integreras med många andra lösningar

Fortnox program går att integrera med en mängd olika typer av program och system, t.ex. kassasystem, webbshopar och workflowsystem. Du får en automatiserad och välfungerande helhet där samma information inte behöver registreras på flera ställen, och där du inte heller riskerar att någon information är inaktuell.

Integrationer och API

puzzle.jpg

Offerta - nu en del av Fortnox

Offerta är Sveriges största marknadsplats för säljare och köpare av tjänster. Offerta förmedlar kontakt mellan tjänsteföretag och personer som behöver hjälp i hemmet, på kontoret eller i sin bostadsrättsförening. Som företagare får du hjälp att hitta fler kunder och nya uppdrag och som konsument hittar du hantverkare, städare och andra proffs.

www.offerta.se

Offerta-Logo-2019-e1619100273213.jpg

Robert Hansson

– En av två delägare i Rolf & Robert Bygg

Robert Hansson

”Jag sparar upp till 10 timmar per vecka på att systemen är integrerade och att underlag för fakturering och löner skapas automatiskt.”

Byggföretaget Rolf & Robert Bygg arbetar sedan länge med Bygglet, ett webbaserat verktyg för projekthantering speciellt utvecklat för byggbranschen. Deras tidigare lösning för administration saknade integration med Bygglet. Genom att byta till Fortnox lösning fick företaget en bra helhet där all administration är samlad i Bygglet och Fortnox i en integrerad lösning.

Fortnox för hantverkare

Sofia Utstrand

– En av två delägare i Frick & Co

Sofia Utstrand

”Vi har gått från tidskrävande manuellt arbete med stora risker för fel till att nu ha exakt kontroll på varulagret när som helst på dygnet och på alla försäljningsställen.”

När Frick & Co införde Fortnox lagersystem blev livet som grossist och e-handelsföretag betydligt enklare. Med exakt kontroll på varulagret, stöd för olika valutor och automatisk bokföring spar företaget mycket tid. Dessutom var det både snabbt och enkelt att komma igång.

Fortnox för e-handlare

Mattias Segerbrand

– en av Saldo Redovisnings delägare.

Mattias Segerbrand

”Rådgivningstjänster går att ta mer betalt för. Vi tar ju betalt för den kompetens och erfarenhet våra medarbetare besitter.”

Saldo Redovisning har valt Fortnox digitala plattform som byråns redovisningstjänster utgår ifrån. Byrån har en mycket tydlig ambition att samarbeta med sina kunder i digitala arbetsflöden där modern teknik automatiserar stora delar av arbetet. En ambition som lett till att branschorganisationen FAR utsett dem till Årets Framtidsbyrå 2017/2018.

Fortnox för redovisningsbyråer

Följ vår blogg

I vår blogg kan du läsa om de senaste trenderna, vår produktutveckling, och få en inblick i våra kunders vardag.

Fortnox Blogg
Till bloggen

Jobba hos oss

För att förenkla vardagen för tusentals småföretagare behövs engagerade medarbetare. Upptäck hur kul vi har och vilka tjänster som just nu finns lediga.

Jobba på Fortnox
Jobba hos oss

Investera i Fortnox

Här har vi samlat information för dig som är intresserad av att investera i Fortnox.

Fortnox Nyhetsrum
För investerare