Om Fortnox

Fortnox är Sveriges ledande leverantör av internetbaserade program för företag, föreningar samt redovisnings- och revisionsbyråer. Affärsidén är att erbjuda ett brett sortiment av internetbaserade program som är enkla att lära sig och att använda, men som ändå är kraftfulla och funktionsrika nog för att möta de flesta behov och önskemål.

Historik

Redan 2001 såg vi möjligheterna i molnet. Växjöbon Jan Älmeby, som i det egna bolaget Scandinavian PC Systems (som nu heter Visma SPCS) sedan länge erbjudit bokföringsprogram till småföretagare, insåg redan då att administrationen skulle bli så mycket enklare för småföretagare om programmen var webbaserade.

 

Tillsammans med Jens Collskog grundade Jan Fortnox, och inom kort kunde det första webbaserade bokföringsprogrammet lanseras på den svenska marknaden. Snart tecknades det första avtalet med en större redovisningsbyråkedja och fler följde snabbt när fler och fler småföretagare och redovisningskonsulter insåg fördelarna och enkelheten med att samarbeta i molnet.

Under tiden utvecklades nya program i Fortnox produktportfölj. Idag finns en mängd användarvänliga program som hjälper småföretagaren att hålla ordning och reda och som tack vare den låga månadskostnaden hjälper småföretagen att växa i sin egen takt.

 

Idag

Fördelarna är många med att använda Fortnox webbaserade program. Det är lätt för redovisningsbyråer och kunder att samarbeta, betalningsmodellen är enkel med fri support och ingen startavgift, och du kan arbeta flexibelt och effektivt på alla enheter vart du än befinner dig. Du har också möjlighet spara värdefull tid genom att koppla programmen till dina andra för- och eftersystem med hjälp av vårt API.

 

Idag har Fortnox cirka 211 anställda på huvudkontoret i Växjö och 2016 omsatte företaget 189,3 MSEK.

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
Några av våra Partners
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av unika erbjudanden, information om vad som är på gång och få tips som förenklar ditt företagande.
© 2017 FORTNOX AB