Fortnox Academy

Vi vill vara en del av din framtid

Vi tror på att upptäcka och utveckla talangen i var och en av oss. Med Fortnox Academy erbjuder vi en unik chans att uppleva och utvecklas på Fortnox. Vårt mål är att hitta begåvade och passionerade blivande systemutvecklare som sin sista termin vill vara med och förändra en hel bransch.

Är du redo att ta del av en unik och spännande möjlighet tillsammans med oss?

In English

Två sittande kvinnor som konverserar vid en laptop.

Vad erbjuder vi?

 • 6 månaders Traineeprogram (deltidsanställning m. lön).
 • Stor chans till jobb på Fortnox efter genomfört program.
 • Erfarenhet som inte går att få på en utbildning.
 • En otrolig möjlighet för dig som tar din passion på allvar.
 • Sista ansökningsdag 15 December 2019.

Ansök här

Hur går du tillväga för att söka?

För att söka till Fortnox Academy behöver du svara på två frågor som du svarar på i ditt personliga brev och skickar tillsammans med ditt CV. I urvalsprocessen kan du komma att få genomföra ett arbetsprov vilket vi skickar mer information om.

 • 1.
  Varför vill du vara en del av Fortnox Academy?
 • 2.
  Kan du berätta om ett projekt du gjort/varit delaktig i som innefattar programmering?
Två personer framför en laptop, den enes hand pekar mot skärmen

Om Fortnox Academy

Vi erbjuder dig chansen att uppleva livet som systemutvecklare på Fortnox där du får utvecklas i din yrkesroll och personligt. Vårt mål är att hitta passionerade och drivna Systemutvecklare som vill och kan vara med att ta Fortnox till nästa steg.

Under 6 månader kommer du tillsammans med ett team av andra trainees att lära känna Fortnox genom utbildning och praktiskt arbete. Du kommer få lära dig allt från att arbeta i ett utvecklingsteam genom agila arbetssätt till daily standups, scrum, demo och mycket mer. Trainee-teamet som du tillhör kommer under er tid här att bli tilldelade uppdrag som har en direkt påverkan i Fortnox fortsatta framgång.

Tillsammans med ditt Trainee-team och genom ert uppdrag kommer du att lära dig om verksamheten, om vad utveckling innebär på Fortnox samt arbeta med din personliga utveckling. Under hela programmet har du handledare som guidar dig genom ditt uppdrag och som kommer att stödja, råda och utmana dig.

I slutet av ditt Trainee-program kommer vi utvärdera tiden tillsammans och erbjuda dig en anställning om båda parter är överens.

Om dig

För att bli en del av detta team och Fortnox behöver du:

 • Studera din sista terminen på en utbildning inom IT.
 • Möjlighet att kunna arbeta 25-50% under din studieperiod med start i januari 2020.
 • Goda kunskaper inom programmering (Java, Javascript, PHP eller andra språk) och en passion för utveckling.
 • Har du intresse av och har testat på funktionell programmering och reactive extensions kommer du att gilla vår Javastack som är light weight och använder moderna ramverk som t ex RxJava.

Som utvecklare på Fortnox är du driven, framåt och har viljan att hela tiden lära dig nya saker. Du gillar att kommunicera med andra och bygga relationer.

Fortnox och förändring går hand i hand, och det krävs att du gillar att vara med, även om det går fort ibland. Viktigast av allt är att din vilja att lyckas är större än din rädsla att misslyckas.

startTraineeProgram( codingSkills, passion );|

Vad erbjuder vi?

Gemensamma aktiviteter

Att stärka våra olika team och att mötas under informella former tycker vi är viktigt. Trivselgruppen verkar för gemensamma aktiviteter, ofta kopplade till välgörande ändamål. Vad sägs om t.ex. bubbeltorsdag, bowling eller Växjöloppet?

Kreativ arbetsplats

Vi sitter i helt nybyggda lokaler med Växjös absolut bästa utsikt! Här erbjuder vi ett kreativt kontor som är anpassat för spontana möten, öppenhet och samarbete.

Mångfald

Hos oss är alla olika och vi är stolta över att ta tillvara på varje enskild individs unika egenskaper och kraft. Oavsett om detta är ditt första jobb eller om du är en erfaren specialist inom ditt område, kan du vara med och göra skillnad.

Personlig utveckling

Att få möjlighet att utvecklas och känna engagemang med stimulerande arbetsuppgifter i en inspirerande arbetsmiljö är viktigt för oss. Här händer det mycket och allt är möjligt för den som vill.

Friskvård och hälsa

För oss är det viktigt att skapa förutsättningar till en god hälsa och vi vill vara en frisk arbetsplats! Vi har därför självklart friskvårdsbidrag och uppmuntrar en aktiv livsstil.

Hållbart ledarskap

Genom en väl utvecklad samtalscykel och ett närvarande ledarskap skapar vi förutsättningar till motivation och engagemang hos medarbetarna.

Läs mer om hur det är att jobba som utvecklare på Fortnox

Bakom kulisserna med Team Nature

Behovet av att bygga en app till Fortnox kunder blev starten till Team Nature och ett härligt gäng med en skön laganda. Medarbetarna i teamet hade aldrig byggt appar förut men fick möjligheten och förtroendet att lära sig. Vill du veta hur det är att jobba i ett team på Fortnox utvecklingsavdelning? Häng med till våning 5 och Team Nature.

Här kan Jesper glömma stängda dörrar

Varje dag när han kommer till Fortnox-huset känns det lite spännande. Då tänker han “Ja, just det - idag ska vi göra det där! Det blir skoj!” Den tanken föds i hans vardagsarbete, där Jesper som utvecklare upplever att han och de andra får vara med och bestämma, både vad som ska göras och hur det ska göras. Det skapar engagemang, energi och kreativitet.

24 timmars kreativitet utan gränser

Precis innan jul fick fantasin flöda fritt under 24 timmar. Det var nämligen dags för vårt årliga Fortnox Hackaton. Peppade medarbetare fick i olika team kläcka nya, spännande idéer, för att sedan presentera allt för en jury.