FortnoxFolk - Alexander

Han kryper genom golv för att nå nya höjder

En person som kryper genom golv för att få ut inlåsta kollegor. En person som inte nöjer sig med att byta ut det gamla utbildningssystemet mot ett som är tio gånger bättre - utan prompt ska få ner kostnaden samtidigt. Men också en person som kraschar en växel av misstag under underhållningsarbetet - och sedan får ägna en hel söndagsnatt åt att bygga upp den igen.

Möt Alexander

En sådan person är precis rätt som Workplace Manager på Fortnox. Ja, det räcker förstås inte. Men det kommer väl knappast som en överraskning att en sådan person också drivs av en stor portion utvecklingsvilja. Det, och lite till, är orsaken till att Alexander Eliasson har hamnat där han är idag.

Att han också är noggrann och teknisk i kombination med att han är pålitlig och en social begåvning, menar en av Alexanders kollegor har spelat viss roll också.

Möjligheten till förbättring finns överallt - inte minst i den egna utvecklingen

En av de starkaste drivkrafterna i Alexanders liv är viljan att utveckla och utvecklas. Han har en nästan sjuk passion för att ta saker till nästa nivå. Och att testa nya vägar för att se om det inte kan bli lite, lite bättre. Självklart finns det då också risk att saker någon gång går fel. Man måste våga för att vinna. Och med det sagt, Alexander är en person som inte gärna sitter stilla. Han vill lära nytt. Därför kändes det lite som ett tecken för dåvarande IT-ansvariga Alexander när positionen Workplace Manager dök upp. Han gillar ju som sagt förändring. Och han hade jobbat i nästan fem år med IT på Fortnox då. Men tanken på att byta företag fanns inte ens på kartan. På Fortnox ville han stanna. För gemenskapen så klart, men också för att han känner sig så nära företaget han fått vara med och bygga upp så mycket på. 

Vad säger Alexander

På Fortnox ville han stanna. För gemenskapen så klart, men också för att han känner sig så nära företaget han fått vara med och bygga upp så mycket på.

Alexander Eliasson

Workplace manager

Lyckas genom att våga misslyckas

Nu ägnar han sig åt att utveckla arbetsplatsen till nästa nivå, hur företagets arbetsmiljö ska vara bästa möjliga för alla team och medarbetare. Det stora projektet just nu är förstås det nya huset och hur det ska anpassas ultimat för företagets verksamhet. Tid och relationer är två viktiga grundstenar i det bygget. En spännande roll med just lagom dos utmaningar för att Alexander ska sporras. Och det sammanfattar till stor del en av de viktigaste aspekterna för Alexander på Fortnox; möjligheten att utmana sig själv och därmed utvecklas.

Han har fått förtroende och därför har han vuxit. Och han har lärt sig mycket – inte minst att göra och hantera misstag. Han har lärt sig att våga. I framtiden ligger en vision om att få utvecklas ihop med företaget och att få fortsätta våga. Att lyckas, men också att ibland få lov att misslyckas och lära av det. Och så väldigt många skratt. Om det fortsätter som det varit hittills blir de så många varje vecka att de inte går att räkna.

Fortnoxfolk
Möt Lalle Zlatanovski

Här är det viktigaste det som finns under huven, så att säga. Det som varje person levererar och bidrar med. Hur man tillsammans tar saker till nästa nivå. Och nästa. Och nästa.

Läs mer
Möt Johan Claesson

Johan tycker att detta är ett typiskt “fortnoxigt” sätt att se på saker; att det är okej att inte kunna allt, att till och med få göra fel och att lära sig längs vägen.

Läs mer
Möt Sara Johansson

Hon älskar hur många utvecklingsprojekt som finns, att det är så mycket som görs för att hjälpa kunderna att bli mer digitala.

Läs mer