FortnoxFolk - Danilo

Lycka är Danilos största vinst

Danilos första tid på Fortnox präglas av lycka. Han flyttade från Österrike med sin svenska partner för lite mer än ett år sedan, men på grund av byråkratiska snubbeltrådar var det först i januari han kunde börja leta efter jobb. Och han hittade det nästan direkt; när det stämmer, då stämmer det.

Möt Danilo

De ville bo i södra Sverige och eftersom Danilo är utvecklare ville de bo i en IT-tät region. För en utomstående kan det ju te sig något överraskande att inflyttade från stora städer i Österrike och Brasilien tycker att den stora Grejen är ett litet hus i Gullabo, Torsås. Som hans framtida chef sa: “Det är lite på landet, är det inte?” Detta tycker Danilo är jätteroligt:

"Det är ju inte LITE på landet! Det är verkligen, verkligen på landet!” Han har sett mer djurliv från sitt hus i Sverige än han har gjort under hela sitt liv innan. Älg, rådjur, vildsvin, häger och mer. Ändå tar det inte längre tid för honom att åka till jobbet nu än det gjorde för honom i Wien. Så, för Danilo är detta perfekt.

Arbetsmiljön berikar vardagen

Jobbets dragningskraft var uppenbar för Danilo. Som backend-utvecklare med Java-erfarenhet var han redan bekant med uppgifterna, medan däremot bokföringsbranschen var ny för honom. Det innebar en utvecklingsmöjlighet för honom, medan han samtidigt gjorde något han redan kunde. När han först kom hit blev han imponerad av hur stort det var, och att det var en sådan fantastisk arbetsmiljö. Som en del av insidan på Fortnox har han fått fler tillfällen att förundras. Fikastunderna till exempel; han har aldrig upplevt en tidssatt social tid på en arbetsplats förr. Och pingismatcherna; de både får honom att skratta, samtidigt som de fungerar som relationsbyggare. Efter bara några månader har han fått inte bara nya kollegor, utan dessutom vänner. 

Vad säger Danilo

Livet i Sverige och jobbet på Fortnox har begåvat honom med väldigt mycket lycka. Vad gör vi inte för kärleken… och vad får vi inte ut av den.

Danilo Melo da Rocha

Developer

Med rätt inställning innebär problem bara nya möjligheter

Den här tiden åker han förstås inte till kontoret, eftersom alla jobbar hemma. Även om det inte är optimalt, funkar det bra. Det visar hur öppen och välkomnande arbetsmiljön är; han hade bara jobbat i en månad när företaget bestämde sig för distansarbete. Men det räckte för en bas som kan upprätthålla de sociala relationerna. Det finns såklart utmaningar i vardagen också – språkbarriären är en uppenbar. Men som med mycket annat, ser inte Danilo det som något verkligt problem; han kommer helt enkelt att lära sig språket också.

En person som blir tillbakaskickad till Österrike för att lämna in dokument som han redan hade lämnat in i Sverige – bara för att upptäcka att det var ett helt onödigt steg, orsakat av fel svar från fel myndighet, och ändå fortsätter sina åtaganden lika glad som alltid, tja, en sådan person ser inte särskilt många problem alls som verkliga problem. Flytten från Brasilien till Sverige över Österrike, som slutligen landade Danilo på Fortnox designades av kärlek. Man skulle kunna säga att det verkar ha varit en lång och krånglig väg att komma hit – men så ser inte Danilo det. Han ser det som ett sabbatsår där han fick tid att slå sig ned och komma underfund med var han ville vara och leva. Och idag har det begåvat honom med väldigt mycket lycka. Vad gör vi inte för kärleken… och vad får vi inte ut av den.

Fortnoxfolk
Möt Jonida Sinaj

Ända sedan hon var liten har hennes dröm varit att studera och börja sin karriär i Sverige.

Läs mer
Möt Marcus Johansson

Marcus är gruppchefen för analys och digital bearbetning som har byggt upp Fortnox gym parallellt med sin karriärsresa på bolaget.

Läs mer
Möt Sarah Pontán

Det är okej att lära sig längs med vägen. Man jobbar lite utanför sina roller och det gör att man lär sig mer. Och när många människor hela tiden lär sig lite mer – ja, då lär ju sig bolaget mycket mer. Snabbt.

Läs mer