FortnoxFolk - Emma

Samma jobb har aldrig varit samma jobb

Trots att Emma varit på Fortnox i nästa fyra år har hon inte jobbat på samma företag under den tiden. Det är så det känns, i alla fall. Det händer så mycket, och det händer så snabbt att det är som ett nytt jobb lite i taget. Inte så konstigt då, att ett av detta årets bästa skratt (hittills, det är bara mars) var åt lanseringsfilmen från 2015 som visades internt nyligen på företaget. Det var bara fem år sen men det känns redan stenålder. Problemet blir förstås att det är svårt att tänka sig att byta jobb. Risken är att man förväntar sig att det skulle vara ett lika coolt företag, med lika cool kultur. Emma landar i att hon nog inte skulle kunnat komma till ett bättre jobb, för det känns inte som om det finns.

Möt Emma

Det var ju ändå en himla tur då, att Emma frågade om det var arenan hon skulle till på anställningsintervju. För det var det ju inte. Företaget Fortnox låg inte alls i arenan utan på stadsdelen Teleborg. Lite pinsamt att veta så lite om företaget hon sökte jobb på – men en viktig insikt för hennes fortsatta karriär på Fortnox.

På Fortnox är det ok att ställa frågor. Alla frågor. Då lär man sig. Och när man inte blir tillrättavisad för att man har fel, utan får hjälp – då vågar man fråga igen, och testa nästa steg. Så växer man.

Vad säger Emma

“Det händer så mycket, och det händer så snabbt att det är som ett nytt jobb lite i taget.”

Emma Alserin

Kravanalytiker

Emma tackar gärna ja till en utmaning

Och här är hon, nästan fyra år och tre tjänster senare. Hon började som supportmedarbetare. Idag är hon nybliven kravanalytiker. Som kravanalytiker ska man se till att utvecklingen går åt det håll som kunderna vill ha och behöver. Det gör man genom samarbete med produktägare och utvecklare. Man tar bland annat in önskemål från kunderna, via supporten, till utvecklingen och säkerställer att teamet får höra dem. Det är roligt att plötsligt vända på perspektivet, tycker Emma. På supporten handlade det om att fixa problem kunden har i nuet, nu ska hon lösa problemen innan de uppstår.

Egentligen trivdes hon väldigt bra på supporten och hade inga planer på att byta – men när hon fick frågan om en ny tjänst kände hon ändå att… ja, det är ju himla kul med utmaningar! Utmaning leder till utveckling. Nu vill Emma landa i sin nya roll. Hon tycker att det är superkul att ha ansvar, att strukturera och utveckla. Och hon vill lära sig nytt, växa in i rollen och hitta en ny trygghet i den. Men för mycket av sin energi vill hon inte lägga på att tänka på framtiden – nuet är ju svårslaget.

Fortnoxfolk
Möt Sarah Pontán

Det är okej att lära sig längs med vägen. Man jobbar lite utanför sina roller och det gör att man lär sig mer. Och när många människor hela tiden lär sig lite mer – ja, då lär ju sig bolaget mycket mer. Snabbt.

Läs mer
Möt Jesper Lähdevirta

Idén om att det var just Fortnox han ville till mognade fram. Först hörde han en kollega prata om bolaget: “Det där, det var en spännande arbetsplats!”

Läs mer
Möt Svitlana Glikhova

Det finns så mycket kvar att göra! Och hon gillar att växa tillsammans med teamet – när alla tar ansvar för helheten snarare än sin egen del så växer både kvalitet och kompetens.

Läs mer