FortnoxFolk - Jonida

Hon fick sitt livs chans – två gånger!

Ända sedan hon var liten har hennes dröm varit att studera och börja sin karriär i Sverige. Tekniskt framåtriktat, ett topp-land för datorvetenskap – det var vad som drog.

Möt Jonida

När hon blev en av toppstudenterna på sitt universitet i Tirana blev den första delen av drömmen verklig: hon kammade hem ett av de första stipendierna för utlandsstudier i det nya samarbetsprogrammet med Linnéuniversitetet. Att kasta loss från familj och vänner är ju dock inte något man gör bara sådär.

Men, för en person så målmedveten att hon gav sig av till internatskola när hon var 13 år gammal för att säkra vägen till drömmen, så är det kanske inte så konstigt att hon gjorde just det. “När du får ditt livs chans tvekar du inte!” Idag är hon väldigt nöjd över att hon tog den. För genom att ta den chansen, öppnades nästa! Och, som hon säger, hur många får sitt livs chans – två gånger?!

Traineeprogrammet innebar nya möjligheter

När nästa chans uppenbarade sig innebar den en väg in till hennes “topp-list”-företag. I Fortnox såg hon ett framåt och tekniskt avancerat företag som kombinerade hennes två passioner och utbildningsfundament: ekonomi och programmering. Det var magnetiskt! Dörröppnaren var Fortnox Academy, ett traineeprogram hon kom i kontakt med via en företagsmässa på universitetet. Hon var på sista terminen av sin master-examen och timingen var perfekt. Lyckan när hon kom in på programmet bär hon fortfarande med sig! 

Vad säger Jonida själv

“När du har en passionerad dröm tar du dig an alla utmaningar!”

Jonida Sinaj

Developer

Att vara en del av något större

I Fortnox Academy kände hon starkt att hon ville bli en del av det här företaget som medarbetare. Delvis på grund av den tekniska aspekten; tekniken är modern och flexibel och hon har till och med blivit introducerad till teknologi som är ny för henne. Men lika viktigt är arbetssättet och kulturen. Hon var van att arbeta mer individuellt och “uppgift- och deadline” baserat. Här är hon istället del av något större; teamet, men också hela företagets uppdrag. Och kulturen innebär en samarbetsanda som är helt enastående tycker hon.

Eventuellt hjälper ju detta också en del när hon stöter på förvirrande fenomen utanför de direkta arbetsuppgifterna, som Frukostsnack, när hela företaget samlas för fredagsfrukost, eller att försöka hitta på alla de olika våningarna på kontoret. Den förvirringen har förvisso ersatts av att hantera en distansarbets-situation under pandemin. Men vissa saker förblir desamma. Som teamets ständigt goda stämning, hur de delar ögonblicken och skratten, och, framförallt, hängivenheten i att hela tiden bygga ännu bättre lösningar för kunderna.

Jonida lever sin dröm och ser framåt med tillförsikt

Självklart springer hon fortfarande på utmaningar då och då. Kulturskillnader, språkliga barriärer, avståndet till familjen – men hon hanterar dem på samma sätt som hon hanterar det mesta; med ett praktiskt sinne för att hitta en lösning och en stor portion gott humör. Kultur kan förstås, språk kan läras och en vacker natur finns tillhands för att stötta henne när hon saknar sin familj. Om hon ser tillbaka, ångrar hon ingenting. Allt har lett henne hit: “När du har en passionerad dröm tar du dig an du alla utmaningar!” Men hon föredrar att se framåt. Mest av allt just nu till att kunna vara på kontoret och träffa sina jobbvänner på riktigt igen!

Fortnoxfolk
Möt Karin Korpe

En sak som Karin tycker sticker ut på Fortnox är den stora flexibiliteten och förmågan att anpassa sig till de förutsättningar som finns i stunden.

Läs mer
Möt Marcus Johansson

Marcus är gruppchefen för analys och digital bearbetning som har byggt upp Fortnox gym parallellt med sin karriärsresa på bolaget.

Läs mer
Möt Emma Alserin

Emma landar i att hon nog inte skulle kunnat komma till ett bättre jobb, för det känns inte som om det finns.

Läs mer