FortnoxFolk - Karin

Med 6 roller i bakfickan axlar Karin ännu en

Hon började som säljare. 12 år och 6 roller senare har Karin just axlat rollen som ekonomichef - igen. Förutom säljare och ekonomichef har hon varit chef för controlling för moderbolaget, chef för controlling på dotterbolaget Finans, produktägare och vice vd. Och testare, kravanalytiker och supportmedarbetare. De senare har aldrig stått på anställningskontraktet - men under de tidiga åren på företaget fick man rycka in och jobba där det behövdes.

Möt Karin

Kanske är det det som gjort att hon har stannat, och tänker fortsätta göra det? Möjligheten att få göra lite av varje – men också möjligheten att få välja nytt… “En del skulle nog tycka att det var ett tillbakasteg att släppa några av de uppdrag jag haft men det funkar inte så här. Det är prestigelöst och just därför går det att välja och förändra sin position utifrån det nuläge man själv har.” Och hon tycker att det är inget mindre än fantastiskt att ha det så.

En sak som Karin tycker sticker ut på Fortnox är den stora flexibiliteten och förmågan att anpassa sig till de förutsättningar som finns i stunden. Det är inte samma beslut, samma strukturer eller samma organisation som krävs idag som behövdes för tio år sedan. Och då har företaget och medarbetarna anpassat sig. Hon har varit med om så många situationer som inte inträffat tidigare, som de var tvungna att förhålla sig till och det har varit så väldigt roligt!

En kultur som man vill vara en del av

Ett par saker som inte förändrats tycker Karin är den öppna och positiva kulturen, och att det aldrig har varit långt till beslut eller ledning. Det tycker hon är lite anmärkningsvärt att man har kunnat behålla från det lilla företaget på 20 anställda, till det större företaget på 350 anställda som finns i dag. Att kunna påverka, att få vara en kugge i hjulet och att alla kuggar är viktiga är några av de viktigaste saker Karin har med sig från sin långa och skiftande karriär på företaget. Och att ha roligt. Herregud vad hon har skrattat! 

Vad säger Karin

"En del skulle nog tycka att det var ett tillbakasteg att släppa några av de uppdrag jag haft men det funkar inte så här. Det är prestigelöst och just därför går det att välja."

Karin Korpe

Sales agent

Misstag är en del av din resa, men de definierar inte den

Karin tror att det faktum att hon hela tiden får nya möjligheter hänger ihop med hårt arbete och att hon har ett bra helhetsperspektiv. Hon har gjort ganska många rejäla insatser för företaget genom historien – men också en del märkliga saker och en och annan blunder. Som att vara uppe hela natten och testa programvara. Eller att sänka en server som delades med andra verksamheter genom att be om alldeles för mycket data… Det sistnämnda hade i och för sig den fördelen med sig att företaget sedan fick en egen server. Även om det tog ett tag innan kollegan på driftavdelningen helt hade förlåtit henne. Men det var så länge sedan att det är preskriberat nu. Hon tycker dock att andan finns kvar – man blir inte hängd om man gör fel. I botten finns alltid den största respekt för kunderna och den går inte fel.

Fortnoxfolk
Möt Magnus Gunnarsson

“Det här var grymt. Här skulle man jobba nån gång”, tänkte Magnus första gången han besökte Fortnox. Då var det som säljare för ett annat företag, och han hade ett kundmöte på Fortnox.

Läs mer
Möt Johan Hagelbäck

Han är filosofie doktor, inom AI, och han ansvarar för AI-lösningar på Fortnox.

Läs mer
Möt Jonida Sinaj

Ända sedan hon var liten har hennes dröm varit att studera och börja sin karriär i Sverige.

Läs mer