FortnoxFolk - Lalle

Utmaningar är hans livsnerv

LAAALLEEE ZLAAATANOOOOOVSKI…! ropade de mer än 200 kollegorna till rungande applåder, fotboll-spelar-style, när han klev upp på scenen. Ett rätt märkligt ögonblick för försäkringsexperten som jobbar som produktägare på Fortnox. Men inte så väldigt konstigt som det skulle varit någon annanstans - för det här är ju trots allt Fortnox.

Möt Lalle

Här kan folk gå klädda i t-shirt, istället för obligatorisk slips och kostym som Lalle är van vid från tidigare arbetsplatser. Och man kan råka hamna med sitt besök från ett annat företag i en av hissarna tillsammans med tio genomsvettiga kollegor som varit på pass i gymmet i källaren.

Här är det viktigaste det som finns under huven, så att säga. Det som varje person levererar och bidrar med. Hur man tillsammans tar saker till nästa nivå. Och nästa. Och nästa.

Går det att göra det här på ett annat sätt?

Det är en viktig anledning till att Lalle trivs så bra. Han vill hela tiden förbättra och pröva nya vägar. Och nu är han alltså produktägare på dotterbolaget Fortnox Försäkringar. Där jobbar han varje dag tillsammans med sitt team för att göra det enkelt att vara rätt försäkrad. Vilket innebär att han ibland håller föreläsning på engelska för 150 personer på Stockholm Fintech-week. Och ibland att han sitter med utvecklarna i teamet för att hitta en lösning på ett problem som uppstått. Och allt möjligt däremellan. 

Vad säger Lalle

Att prova nya vägar är alltid en utmaning. Och utmaningar är hans livsnerv. På jobbet och privat. Till hösten ska han till exempel resa till Nigeria, Benin, Togo och Ghana...

Lalle Zlatanovski

Product manager

Av misstagen kommer de stora idéerna

Det innebär också att han deltar i det ettåriga ledarskapsprogrammet på företaget. Han vill kunna skapa de allra bästa förutsättningarna för de projekt han leder. För Lalle betyder det delaktighet, relationsbyggande och att kunna entusiasmera. Ett lyssnande ledarskap – men också med förmåga att besluta när man är färdiga och redo att gå vidare. Och – att kunna erkänna om det blir fel och göra om. Göra rätt. “Av misstagen kommer de stora ideérna” tycker han är ett fint budskap som han får höra av en av företagets chefer då och då. Det är en viktig komponent i kulturen på Fortnox – att man får utrymme att prova olika vägar.

Det rimmar inte bara med hans ledarsyn, utan är en viktig del i hans personlighet. Att prova nya vägar är alltid en utmaning. Och utmaningar är hans livsnerv. På jobbet och privat. Till hösten ska han vara ledig och resa till Nigeria, Benin, Togo och Ghana – komplement till en resebiografi som hittills består av Transnistrien, Armenien och Färöarna. Till exempel. Han vill göra saker som han inte på förhand vet hur de ska bli. Förvånad över att hans drömarbetsplats är Fortnox…? Inte särskilt!

Fortnoxfolk
Möt Johan Hagelbäck

Han är filosofie doktor, inom AI, och han ansvarar för AI-lösningar på Fortnox.

Läs mer
Möt Karin Korpe

En sak som Karin tycker sticker ut på Fortnox är den stora flexibiliteten och förmågan att anpassa sig till de förutsättningar som finns i stunden.

Läs mer
Möt Jonida Sinaj

Ända sedan hon var liten har hennes dröm varit att studera och börja sin karriär i Sverige.

Läs mer