FortnoxFolk - Sara

En golv-krasch väger lätt på Saras väg mot framtiden

Var det när hon gick förbi Fortnoxhuset på promenad med sambon efter att de just flyttat till Växjö? Eller var det när sambon berättade vad hans kompisar sa om företaget? Eller var det först när hon såg annonsen, och tänkte på allt det där hon nyss hört? Sara vet inte säkert, men ganska snabbt insåg hon att det var Fortnox hon ville till efter sin universitetsexamen i ekonomi. Jobbet blev hennes och sedan två år tillbaka jobbar hon på supporten. Hon har visserligen hunnit byta roll sedan dess, och jobbar nu mest med att stötta redovisningsbyråer.

Möt Sara

Det är ju lite så det är på Fortnox; mycket förändring, högt tempo och fullt av möjligheter för den som vill utvecklas. Det var väl en av de viktigaste anledningarna till att Sara ville hit. Det är så mycket positiv framtidskänsla. Hon älskar hur många utvecklingsprojekt det finns, att det är så mycket

som görs för att hjälpa kunderna att bli mer digitala. Här finns hennes framtid – men vilken roll det är om några år vet hon inte. Det är spännande att vara på väg, både som företag och som enskild medarbetare. När nya behov uppstår, skapas också nya roller.

Ett stort företag, men en ännu större gemenskap

Att gemenskapen kan vara så stark på ett företag som är så stort tycker Sara är häftigt. Alla hälsar på alla, man får alltid ett leende tillbaka av dem man möter, man småsnackar med vem som helst. Folk är helt enkelt inte så fokuserade på sig och sitt, utan man ser varandra. På företagsgemensamma aktiviteter som de återkommande Frukostsnacken på fredagsmorgnar får hon gång på gång aha-upplevelser kring hur många som faktiskt jobbar här. Fast den första aha-upplevelsen hon fick på ett Frukostsnack var kanske mer ren förvirring egentligen. Plötsligt reste sig sisådär 200 personer och ropade en till synes slumpartad heja-ramsa. Det visade sig efteråt finnas en förklaring, men i ögonblicket kände sig Sara mest som en fågelholk. Nuförtiden är hon med och ropar – på lagom nivå. Hon trivs bättre med att prata med människor än att höras i stora sammanhang. 

Vad säger Sara

“Jag älskar hur många utvecklingsprojekt som finns, att det är så mycket som görs för att hjälpa kunderna att bli mer digitala. Här finns min framtid.” Ett misstag och ett skratt bjuder hon gärna på längs vägen.

Sara Johansson

Support agent

Skratt råder det ingen brist på - även om det ibland är Sara själv som bjuder på dem

Därför är hon så glad att de under coronasituationen nu fått möjlighet att boka ett litet gäng arbetsplatser under vissa arbetspass. Det syns på hela henne när hon går in genom dörrarna på morgonen – hon gillar att vara på jobbet. Just nu är det lite extra kul för möblerna till det nya huset har börjat komma. Ibland lite väl kul, kanske. Så kul att hon hamnar på golvet… Alltså, Sara och hennes chef skulle prova de nya snurrstolarna.

Sara fick feeling och rejäl spinn och plötsligt låg hon på golvet istället för i stolen. Vad värre var – chefen skulle visa snurrstolarna för resten av teamet, så händelsen finns dokumenterad på film… Men, strunt i det. Det bjuder Sara gärna på. Det är ingen i hennes team som snålar när gäller skratt. Det är det nog faktiskt ingen som gör på företaget.

Fortnoxfolk
Möt Johan Claesson

Johan tycker att detta är ett typiskt “fortnoxigt” sätt att se på saker; att det är okej att inte kunna allt, att till och med få göra fel och att lära sig längs vägen.

Läs mer
Möt Alexander Eliasson

En av de starkaste drivkrafterna i Alexanders liv är viljan att utveckla och utvecklas. Han har en nästan sjuk passion för att ta saker till nästa nivå. Och att testa nya vägar för att se om det inte kan bli lite, lite bättre.

Läs mer
Möt Jonida Sinaj

Ända sedan hon var liten har hennes dröm varit att studera och börja sin karriär i Sverige.

Läs mer