FortnoxFolk - Sara

För att våga det okända måste man kunna skratta åt misstag

“Det viktiga är ju att ni ser mig, inte att jag kan se er” är något hon aldrig skulle säga - och mena. Sagt det har hon dock gjort. Fast det refererade till de förlorade glasögonen när hon stod där på scenen och skulle presentera för hela företaget. Pinsamt visserligen, eftersom ett sådant budskap går tvärs emot företagets kultur där alla är lika mycket värda och med stark teamkänsla snarare än stjärnspelare. Tack och lov är ju Fortnox också ett företag där folk skrattar om man klantar till det, snarare än förfasas. Så det var med skratt denna lilla fadäs möttes.

Möt Sara

Att bemötas med värme även när det inte går som tänkt, det är en av anledningarna till att Sarah, med sin starka passion för utveckling, känner så starkt för företaget. För om man ska utvecklas så måste man våga prova nya saker. Och om man provar nya saker finns alltid risken att misslyckas. Då måste man känna att det är okej att göra misstag, att folk omkring en ser på det välvilligt istället för att döma.

Och det är något Sarah Pontan, dataskyddsombud på Fortnox, alltid har känt från kulturen på Fortnox. Det är okej att lära sig längs med vägen. Man jobbar lite utanför sina roller och det gör att man lär sig mer. Och när många människor hela tiden lär sig lite mer – ja, då lär ju sig företaget mycket mer. Snabbt.

Det är bra att vara obekväm ibland

Sarah utmanar sin egen utveckling genom att göra saker som hon inte kan, som ibland är lite obekväma. Därför har hon inte bara hunnit sjösätta ett intranät på Fortnox och varit GDPR-ansvarig, utan också trängt in i juridikens värld via compliance-frågorna.

Vad säger Sara

Sarah utmanar sin egen utveckling genom att göra saker som hon inte kan, som ibland är lite obekväma.

Sarah Pontán

Data Protection Officer

Ständigt nya möjligheter till utveckling

Nu deltar hon i företagets ettåriga ledarskapsprogram. Att utvecklas som ledare handlar för Sarah inte främst om en ny position, eller personalansvar, utan mer om att utvecklas som människa och att kunna leda arbetet på ett sätt som går hand i hand med Fortnox vision för ledare. Möjligheten att delta i ledarutbildningen är en slags förlängning på de möjligheter som öppnat sig för henne hittills. Om man frågar Sarah, så handlar det om en kombination av hennes egen personlighet och en positiv, stark – men också lite udda företagskultur. En företagskultur som bebos av två till synes motstridiga krafter. Stark tillväxt med mycket utveckling av ordning och struktur – samtidigt som det är väldigt förändringsbenäget och flexibelt.

Det är en utmaning som det är mäktigt att vara med i; en värld som består av två delar som ändå är en och samma… Och med det en väldig kraft i utvecklingspotentialen. Därför är en av hennes visioner för framtiden att få vara med och skapa ännu mer gemenskap över avdelningsgränser i det växande företaget. Och förmodligen kommer hon att lyckas. En person som kan skapa energi bland kollegorna kring GDPR – vem vet vad hon kan skapa energi kring i framtiden?

Fortnoxfolk
Möt Alexander Eliasson

En av de starkaste drivkrafterna i Alexanders liv är viljan att utveckla och utvecklas. Han har en nästan sjuk passion för att ta saker till nästa nivå. Och att testa nya vägar för att se om det inte kan bli lite, lite bättre.

Läs mer
Möt Danilo Melo da Rocha

Jobbets dragningskraft var uppenbar för Danilo. Som backend-utvecklare med Java-erfarenhet var han redan bekant med uppgifterna, medan däremot bokföringsbranschen var ny för honom.

Läs mer
Möt Lalle Zlatanovski

Här är det viktigaste det som finns under huven, så att säga. Det som varje person levererar och bidrar med. Hur man tillsammans tar saker till nästa nivå. Och nästa. Och nästa.

Läs mer