1 september 2021|Uppdaterad: 9 november 2022

Branschens efterlängtade produktsvit är här – Bokslut & Skatt

1 september släppte Fortnox Bokslut & Skatt - en produktsvit som förändrar förutsättningarna för redovisningsbranschen. Produkterna väver ihop den löpande redovisningen med bokslut och sköter inläsning och tolkning av bland annat skattekontot. Ihopbyggt med bokföringssystemet tar de bort den sista tröskeln för ett helt sömlöst flöde i redovisningen.

I våras berättade Fortnox i ett pressmeddelande om förvärv och samarbetsavtal med Agoy.  Nu är produkterna från detta samarbete här: 1 september släpper Fortnox sin nya produktsvit Bokslut & Skatt, som även innehåller periodavstämning, rapportering och årsredovisning. 

Mjukvaran från Agoy är helt integrerad med både Fortnox och Skatteverket. Konton i balans- och resultaträkningen stäms av och med kopplingen till Skatteverket kommer alla transaktioner på kundens skattekonto automatiskt till redovisningskonsulten när denna har loggat in som ombud åt sin kund.

“Äntligen!” Efterfrågat av branschen

Produktsviten är i första hand riktad mot redovisningsbranschen, där den är efterlängtad:

– Det har varit efterfrågat och efterlängtat av branschen i många år nu och det är så stort att kunna möta kunderna med den här produktsviten. “Äntligen!”, “Wow! Vilken nyhet!”, och “en dröm att kunna samla allt hos en leverantör” säger redovisningskonsulter jag pratat med, berättar Camilla Skoog, affärsområdeschef Byrån.

Helt integrerat – allt i ett flöde ger nya förutsättningar

Produkterna är helt integrerade så konsulten behöver inte hämta data någon annanstans. Avstämningsfunktionen hjälper till med kvalitetssäkring så verklighetens affärshändelser stämmer med bokföringen hela vägen. Integrationen mellan den löpande bokföringen och skatt och bokslut finns inbyggd. Det ger också konsulterna nya förutsättningar till rådgivning för sina kunder baserat på realtidsdata.

– Behovet har funnits länge men ingen har klarat att bygga det förrän nu. Inte minst den sömlösa integrationen med redovisningen i Fortnox och Skatteverket gör ju att det går otroligt smidigt. Det är byggt på ett nytt sätt med höga krav på funktionalitet och allt samlat på ett ställe i ett enhetligt flöde. Det ändrar förutsättningarna för branschen, säger Jesper Svensson, affärsområdeschef Entreprenören och tillika styrelseordförande i Agoy. 

Här kan du läsa mer om Bokslut & Skatt

För ytterligare information, kontakta:

Camilla Skoog, affärsområdeschef Byrån, Fortnox
epost: camilla.skoog@fortnox.se

Prenumerera

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Investerare

Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.