Våga!

En podd om att våga ta steget och starta eget.

I Fortnox podcast "Våga" möter Fortnoxs Hanna Göthberg olika inspirerande personer som alla har vågat.

Avsnitt #12 4 februari 19

Betty E Wassenius

Betty har alltid sökt sig till att vara egen. Hon berättar om sin resa från att hon fick sparken av sin man från gemensamma tandläkarmottagningen, till att idag driva livsstilsgymmet B-Room. Hon drivs av nej sägare och har alltid gillat att leda och boosta människor. Hennes intresse för träning började under mammaledigheten med mammaträning. Ett fantastiskt inspirerande avsnitt med Betty. Lyssna och inspireras!

Lyssna på avsnittet

PODDARKIVET

Avsnitt #11 1 december 18

Robin Håkansson

I månadens avsnitt får vi träffa Robin som berättar sin resa. Robin har under alla år varit intresserad av media. Han tog sitt intresse till en affärsidé efter studenten och sedan dess har han haft förmånen att kunna arbeta som frilansande mediaproducent i sitt företag POZ Media med en mängd spännande produktioner, allt från modevisningar i Dubai till banracing på Viasat Motor.

Lyssna på avsnittet

Avsnitt #10 31 oktober 18

Olivia Fritiofsson

Olivia Fritiofsson 22-år, berättar om sin resa från sitt UF-företag till att idag driva två företag, bland annat en restaurang i Markaryd. Hon menar att det oftast är man själv som målar upp hinder, man måste våga testa nya saker. Olivia är en riktig doer som inte bryr sig om vad andra tycker, ser möjligheter i allt och tycker att problem alltid är till för att lösas. Lyssna och inspireras till att följa dina drömmar!

Lyssna på avsnittet

Avsnitt #9 28 september 18

Sara Almkvist

Sara Almkvist utbildade sig till gymnasielärare men kände efter några år att hon ville göra något mer för att utveckla skolan. Därför sökte hon sig till Ung Företagsamhet där hon får ha en fot i skolans värld och en fot i näringslivet. Hon pratar om att entreprenörskap är nyckeln till att fostra framtida medborgare. Att genom Ung företagsamhet få inspirera och påverka elever till att bli mer företagsamma i tidig ålder. Hon berättar hur viktigt det är att VÅGA misslyckas som entreprenör. Lyssna på hur Sara och teamet på Ung Företagsamhet Kronoberg gör för att inspirera andra!

Lyssna på avsnittet

Avsnitt #8 9 maj 18

Martin Bergvall Nilsson

Martin började sin karriär som fotbollsspelare men valde sedan av en slump att gå över till restaurangbranschen. Idag driver han en rad olika företag och har även drivit egna podcasts. I det här avsnittet av Våga tipsar han om hur viktigt det är att kasta sig ut och starta företag. Han menar att man aldrig blir hundra procent redo och förberedd. Lyssna och inspireras.

Lyssna på avsnittet

Avsnitt #7 28 mars 18

Best of

I detta avsnitt pratar Hanna om de bästa tipsen hon samlat på sig under de 6 publicerade avsnitten. Lyssna och inspireras!

Lyssna på avsnittet

Avsnitt #6 27 februari 18

Johan Claesson

Vi vet hur det är att vara småföretagare. Vi har själva varit just det. Möt Fortnoxveteranen Johan Claesson, som jobbat på Fortnox sedan 2005. Johan berättar spännande händelser ur historien och viktiga milstoplar som varit avgörande för Fortnox tillväxtresa och framtid. Johans hjärtefråga är företagskulturen. Hur gör man för att behålla mentaliteten och kulturen i ett snabbväxande bolag? Lyssna och inspireras!

Lyssna på avsnittet

Avsnitt #5 23 januari 18

Mirza Bico

Mirza Bico började redan vid 14års ålder arbeta med Sociala Medier åt entreprenören Isabella Löwengrip. Idag driver han det stora Instagramkontot ellentvshow med över 2,7 miljoner följare. I det här avsnittet berättar han om sin resa och skolgång, om hur han fick jobbet hos Isabella och hur man lyckas med sina Sociala Medier!

Lyssna på avsnittet

Avsnitt #4 15 december 17

Josef Fallesen & Mikael Arndt

Josef Fallesen & Mikael Arndt startade Businesspodden 2015. Idag är den Sveriges största entreprenörspodcast. I VÅGA! Podcast tipsar de om vad man ska göra för att just våga. Vad gör man för att aldrig tappa motivationen? Hur blir man en bra säljare och hur lyckas man egentligen med en podcast? Mikael och Josef har svaret!

Lyssna på avsnittet

Avsnitt #3 21 november 17

Veronica Ericsson Lakso

Veronica Ericsson Lakso har sedan 19års ålder varit engagerad i entreprenörskap. Våren 2011 började hon jobba på Business Challange och idag är hon VD för företaget. Hon beskrivs som en tjej med en hjärna som producerar en ny affärsidé varje timme, vilket resulterat i en rekordlång lista på potentiella affärsidéer. I det här avsnittet berättar hon om hur viktigt det är att våga kasta sig ut, stå upp för sig själv och våga starta företag.

Lyssna på avsnittet

Avsnitt #2 20 oktober 17

Marcus Thomasson

Som andra gäst i Fortnox podcast möter vi Marcus Thomasson, superentreprenören som ligger bakom bland annat företagen Nordic Feel, NordicInk och NoxFinans. Han berättar om sin entreprenörsresa och även om hur det var att jobba på Fortnox. Lyssna, inspireras och våga!

Lyssna på avsnittet

Avsnitt #1 1 september 17

Pingis Hadenius

Pingis Hadenius har en bakgrund som civilekonom och journalist bland annat som chefredaktör och aktieanalytiker. Idag är hon entreprenör och driver bolagen Economista, Löwengrip Care & Color och Flattered AB med Isabella Löwengrip. Pingis är vardagsekononom i TV4 Nyhetsmorgon och driver ekonomipodcasten Economista med Isabella Löwengrip. 2013 publicerades deras gemensamma bok Economista, en privatekonomisk guidebok utgiven av Bonnier.

Lyssna på avsnittet

Avsnitt Intro 31 augusti 17

Hanna Göthberg

Vi vill inspirera er till att våga mer! Kanske har du länge drömt om att starta företag, eller är precis i startgroparna. Oavsett vill vi inspirera och peppa till att våga ta steget att realisera era drömmar! I introavsnittet så får vi möta Hanna Göthberg som i varje avsnitt intervjuar en spännande gäst.

Lyssna på avsnittet

Vågapodden!

I Fortnox podcast "Våga" möter vi olika inspirerande personer som alla har vågat. Podcasten leds av Hanna Göthberg som själv både jobbar på Fortnox med bland annat podden, men även driver det egna företaget Social by Hanna där hon hjälper andra företag med sociala medier.

Har du en gäst du tycker ska vara med eller har du synpunkter, hör av dig!

Hanna Göthberg
0470 - 78 50 00
podcast@fortnox.se

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
© 2019 FORTNOX AB