• Fri support
  • 30 dagars öppet köp
  • Säkert i molnet

Såhär byter du

 

För att byta från ditt nuvarande autogiroprogram till Fortnox Autogiro, följ nedanstående punkter:

1. Bestäm ett datum för övergången. Du skall då ha läst in alla svar på medgivanden så att det inte finns några ännu icke godkända medgivanden som väntar hos Bankgirot. Det får inte heller finnas några betalningsuppdrag hos Bankgirot som ännu inte är utförda.

Om du har betalningsuppdrag uppskickade för flera månader framåt så måste du makulera dessa eller vänta med att byta system tills dessa är utförda.

Meddela Fortnox vilket datum du önskar att byta till Fortnox Autogiro, så att vi den dagen är beredda att hjälpa dig att flytta dina medgivanden. Kontakta oss på: konvertering@fortnox.se

 

2. Kontakta din bank och meddela att du vill använda ”Bankgirots nya autogiroformat” från och med det datum du har bestämt enligt punkt 1. Be banken om en bekräftelse till dig att förändringen är gjord.

 

3. Hämta ut rapport över aktiva medgivanden från Autogiro Online. Logga in på din internetbank och gå till Autogiro Online, välj att plocka ut en rapport över dina aktiva medgivanden. Spara ner rapporten i Excel.

 

4. Skicka in dina kunduppgifter samt excelfilen med medgivandet till konvertering@fortnox.se

 

5. Vi kontaktar dig när vi fört över dina uppgifter och hjälper dig dessutom med en snabb genomgång, så att du kan komma igång med vårt program.

 

Vi hjälper dig med bytet till Fortnox Bokföring och Fakturering

 

Fortnox hjälper dig att överföra data från Visma till Fortnox. Du kan få över de flesta uppgifter från ditt befintliga system till Fortnox .

När du skickar in dina medgivanden skickar du samtidigt in en backup på ditt företag. Vi konverterar då över både ditt bolag och medgivandena till Fortnox.

Om du vill konvertera över hela ditt bolag, hör av dig till oss så att du kan få en checklista över vad du behöver göra för att övergången skall gå enklast och information över vilken information du får över.

Kontakta oss på: konvertering@fortnox.se