• Fri support
  • 30 dagars öppet köp
  • Säkert i molnet

 

”Det är enkelt att orientera sig i programmet och lärare kan på ett smidigt sätt lägga upp egna kontoplaner.”

Jag har sedan höstterminen 2012 använt Fortnox i undervisningen. Fortnox är anpassat till undervisning på gymnasiet såväl som till UF-företag, som löpande redovisar affärshändelser. Eleverna når enkelt Fortnox genom dess goda tillgänglighet, samt att läraren enkelt kan gå in och se hur elever arbetar med bokföringen. Det är enkelt att orientera sig i programmet och lärare kan på ett smidigt sätt lägga upp egna kontoplaner som eleverna använder sig av. Fortnox ger mycket god service, då man snabbt och enkelt får hjälp av deras chattfunktion i programmet när man stöter på problem. Jag kan rekommendera Fortnox när man ska arbeta med redovisning inom företagsekonomi på gymnasiet och få en tydlig koppling till verkligheten.

 

Martin Alfredsson
Coach Spe10e, JENSEN Gymnasium Göteborg

 

 

”Vi har inte sett något system som erbjuder detta på samma sätt som Fortnox gör.”

”Varje år läser en majoritet av våra elever företagskurser, bokföring, marknadsföring och entreprenörskapsutbildningar. Såväl vi som undervisar som våra elever har enbart och mycket positiva erfarenhet av Fortnox såväl som system som företag. Oavsett företagstyp så vill ungdomar idag kunna driva verksamheten och ta hand om administrationen via molntjänster och ständig tillgänglighet – vi har inte sett något system som erbjuder detta på samma sätt som Fortnox gör.”

 

Stefan Kronander
Lärare, ProCivitas Malmö

 

”Enkelt för eleverna att träna med bokföring både på skolan och hemma.”

Fortnox är ett mycket användarvänligt program som gör det enkelt för eleverna att träna med bokföring både på skolan och hemma. Det är bra att våra elever får möjlighet att träna med Fortnox och utveckla en kompetens som de kommer att ha nytta av efter studenten, t.ex. om de söker ekonomijobb eller startar eget.

 

Tulio Capriles
Lärare i ekonomi- och handelsämnen, JENSEN gymnasium Malmö

 

  

”Fortnox passar perfekt i skolundervisningen.”

Fortnox passar perfekt i skolundervisningen då det är webbaserat, modernt och mycket lätt att använda. Dessutom har vi inom skolan fri tillgång till de flesta av Fortnox programvaror som lön, order, lager, fakturering vilket gör det utmärkt för att uppnå målen för ”Diplomerad gymnasieekonom”. Eleverna har tillgång till Fortnoxprogrammen både i skolan och i hemmet vilket är bra nu när alltfler elever har bärbara datorer.

 

Lars Johansson
Lärare i ekonomiska ämnen, Porthälla gymnasium

 

 

”Eleverna vill inte jobba med något annat än Fortnox.”

– Vi är mycket nöjda med att våra elever har chansen att lära sig bokföring med hjälp av Fortnox program. Eleverna vill inte jobba med något annat än Fortnox.

 

PerAndersson
Lärare, ProCivitas gymnasium i Helsingborg

 

 

”Många trodde att det skulle vara svårare och blev överraskade när det var så enkelt.”

Programmen i Fortnox är mycket intuitiva och det var inga problem för eleverna att lära sig hanteringen. Många trodde att det skulle vara svårare och blev överraskade när det var så enkelt.

Det kändes även bra för mig som lärare. När en elev stötte på ett problem, eller om jag ville undersöka progressionen, var det bara för mig att logga in via Klienthanteraren. Sammantaget en mycket bra upplevelse. Nu går jag vidare och introducerar mina kollegor i detta och delar med mig av mina intryck och gjorda erfarenheter.

 

John Jensen
Lärare, Skolstaden Helsingborg