• Fri support
  • 30 dagars öppet köp
  • Säkert i molnet

Jag…

”Jag…” är den viktigaste delen i inspirationen på Fortnox ung. Här vår du visa upp ditt företag, dig själv och dina erfarenheter i en presentation. Tanken är inte att ta in bloggare från topplistan utan att vem som helst får skriva. Genom att lägga ut mallen på hemsidan så ger vi alla möjligheten att skicka in den ifylld för att sedan (om Fortnox vill) få den publicerad. På så sätt skapar vi känslan av att småföretagarna är minst lika viktiga och framgångsrika som de stora i spelet. Nedan finns ett exempel på hur presentationen/blogginlägget kan se ut samt en mall.

 

 

Sara Tengvall Farsi

Egenföretagare

Ålder: 20

Stad: Göteborg

 

Vad gör du just nu?

Jag studerar på Göteborgs Universitet samtidigt som jag driver ett mindre projekt

med min konsultfirma.

 

Vad driver dig?

Inspiration.

 

Vad är entreprenörskap för dig?

Att våga göra val. Du kommer aldrig någonstans utan att göra val.

 

Varför startade du eget?

Har alltid gillat entreprenörskap och tanken på att ha något eget. Min

konsultfirma skapades dock då jag ville arbeta med en viss licens och därför

var tvungen att registrera ett företag.

 

Vad är det svåraste med att driva eget företag?

Att lyckas kombinera sitt privata liv med det affärsmässiga..

 

Har du någon utbildning?

Jag har studerade samhälle-ekonomi på gymnasiet och tog studenten i juni 2010.

Utöver det har jag inte någon annan utbildning. Har istället många personliga

erfarenheter och går efter metoden ”learn by doing”!

 

 

Jag… vill göra det lättare för unga att starta eget!

 

För dem med erfarna företagare i omgivningen är det en mild upplevelse att starta eget. Vem om du inte känner någon företagare, vart vänder du dig då? Jag har personligen upplevt svårigheterna med att starta och driva ett eget företag. Informationen finns där men är varken anpassad för unga eller lätt att hitta. Därför hoppas jag att Fortnox UNG ska lösa detta problem en gång för alla och att fler unga ska vilja starta och driva eget företag!

 

Vad unga behöver är mer lätthittad information och inspiration på internet. Som anställd på Fortnox  jobbade jag med att bygga upp denna webbsida som vi vill ska göra det lättare för unga.  Syftet med webbsidan är att med rätt verktyg, information och inspiration hjälpa unga att starta och att driva eget företag. Jag ser stor hjälp i att unga börjar dela med sig mer och mer av sina erfarenheter genom bloggar, hemsidor, youtube-klipp och coachning. Det är många av de olika forum där unga kan hitta inspiration och svar på sina frågor. Därför valde jag att inkludera ”Jag vill…” på Fortnox Ung.

 

Jag hoppas att många av er vill dela med er av tankar/tips/erfarenheter/pepp på denna sida så vi kan hjälpa och inspirera fler unga!

 

Inspirera mera!

Sara TF