Pressmeddelande

Publicerad: 8 maj 2012|Senast uppdaterad: 20 juli 2018

Fortnox och ReadSoft lanserar fakturahantering i molnet

Fortnox AB (publ) inleder ett samarbete med ReadSoft Sverige AB (publ), världsledande leverantör av programvaror för dokumentautomation, kring elektronisk fakturahantering i molnet.

Intresset för elektronisk fakturahantering har ökar kraftigt under senare år, även bland mindre företag. Fortnox har därför tecknat ett samarbetsavtal med Readsoft, som ger mindre företag och föreningar väsentligt ökade möjligheter att effektivisera sin fakturahantering.

Kunder som använder Fortnox Bokföring och Fortnox Arkivplats kan i fortsättning få sina inskannade fakturabilder automatiskt tolkade i ReadSoft Online och informationen registrerad i Fortnox Bokföring.

– Vårt mål är att förenkla vardagen för våra kunder. Genom samarbetet med ReadSoft tar vi fakturahanteringen till en ny nivå. Vi kan nu erbjuda en tjänst som sparar tid varje gång en leverantörsfaktura ska registreras i bokföringsprogrammet. Företag med många fakturor sparar många timmars arbete varje månad, säger Jens Collskog, VD för Fortnox AB.

Charlotte Darth, VD på ReadSoft Sverige AB, ser en stor potential i samarbetet med Fortnox AB.

– Våra lösningar har hittills varit mest efterfrågade bland medelstora och stora företag. Vi har länge velat erbjuda mindre företag samma möjligheter. Genom samarbetet med Fortnox får vi en bra kanal till denna målgrupp. Mindre företag och deras redovisningsbyråer kommer att kunna uppnå stora effektivitetsvinster med vår gemensamma lösning, säger Charlotte Darth.

Den nya tjänsten är tillgänglig omgående.

Kontakt

Vi svarar på frågor från media, arrangerar intervjuer med koncernledningen och ansvarar för pressmeddelanden. Vi kan också hjälpa dig som är analytiker eller större investerare att komma i kontakt med rätt personer inom Investor Relations.

Prenumerera

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Investerare

Vårt syfte är att kontinuerligt informera kapitalmarknaden om Fortnox ställning, verksamhet och utveckling.